"Не виждам нищо притеснително ПФ да се държи като опозиция, като липсва такава"

Ива Оприкова 29 май 2015 в 10:23 2433 0

Снимка БГНЕС

"Не виждам нищо притеснително при липсата на опозиция някой от коалиционните ни партньори да се държи по-опозиционно."

Това е позицията на вицепремиера и министър на МВР Румяна Бъчварова относно ултиматума на ПФ да оттеглят подкрепата си на 1юли, ако кабинетът на Борисов не изпълни исканията им. 

"Партньорството с Патриотичния фронт не тежи на ГЕРБ. Коалиционните партньори поставят доста въпроси и това провокира управляващата коалиция да търси техните отговори", обяви вътрешният министър и допълни, че в коалицията не осъждали инакомислещите.

Министър Румяна Бъчварова обещава да е готова с исканията на ПФ много преди поставения ултимативен срок.   

"Ще им дадем отговор на всички въпроси и ще преговаряме. Аз лично, за каквото мога, постоянно обяснявам на Валери Симеонов", призна Бъчварова

По-рано днес вътрешният министър Румяна Бъчварова определи инцидента в Гърмен за битов, около който се създават прекалено много политически спекулации.

Парламентарният въпрос към вицепремиера бе отправен от националистите. Десислав Чуколов попита вътрешния министър кога с действията си в Гърмен и Кремиковци ще покаже, че има държава. От края на април, по думите му, националистите предупреждавали, че у нас може да се случи етнически конфликт. Това, което се случи в Гърмен, разтревожи всички, подчерта депутатът от "Атака".

"Усилията на МВР са насочени към подобряване на диалога между жителите на Гърмен и ромите от Кремиковци. Инцидентът в Гърмен не е етнически конфликт. В района вече има назначена охрана. Предстои да се монтира и видеонаблюдение", обяви вътрешният министър от парламентарната трибуна по време на парламентарния контрол.

374 лица от циганската махала "Кремиковци" са проверени имат ли адресна регистрация. За тях не са установени нарушения, обясни тя. Проверени са и автомобилите на жителите на квартала - и там нямало нарушения и даже всички автомобили били с платен данък.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Да помогнем на украинските деца!