НДСВ няма да защитава АБВ и Бареков в ЦИК

OFFNews 25 март 2014 в 21:23 3414 7

Снимка БНР

Олимпи Кътев

НДСВ се разграничи от думите на Олимпи Кътев, който твърди, че представителят на жълтите в ЦИК ще защитава и интересите на АБВ и „България без цензура”.

Вчера в интервю за телевизия „КБ-Ботевград“ Кътев заявил, че НДСВ е готова да защитава интересите не само на тези две извънпарламентарни партии, но и на всички останали такива.

От ръководството на НДСВ обаче се разграничават от думите му и заявяват, че подобно нещо никога не е обсъждано от ръководството на партията.

OFFNews публикува пълния текст на становището на НДСВ:

„По повод изява на г-н Олимпи Кътев пред телевизия КБ-Ботевград и интернет портала www.botevgrad.com уточняваме, че неговите изявления не са съгласувани с ръководството на партията и нямат нищо общо с политиката, която НДСВ ще провежда в периода до евроизборите.

В телевизионно предаване, излъчено на 24 март, г-н Олимпи Кътев казва: „Ние сме готови да обявим и защитим интересите (в ЦИК) на непарламентарно представени партии, като например АБВ и „България без цензура”. Нашият представител (в ЦИК) сме готови да го задължим да защитава интересите на тези две, а защо не и на друга партия, която се обърне към нас.”

Заявяваме, че това никога не е обсъждано от ръководството на партията. Г-н Олимпи Кътев не е секретар на НДСВ, както бе представен в телевизионното предаване и не е упълномощаван да прави изявления от името на партията.„

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!