Назначиха нов зам.-министър на туризма

OFFNews 11 февруари 2015 в 18:05 2721 0

Надя Маринова е назначена за втори заместник-министър на туризма със заповед на премиера Бойко Борисов.

Миналата седмица премиерът уволни досегашния заместник-министър Бранимир Ботев и на негово място назначи Ирена Георгиева. 

Ботев беше заместник-министър още в Министерство на икономиката и енергетиката с ресор "туризъм" по времето на кабинета "Орешарски". Той остана на поста си по време на служебното правителство, както и във втория кабинет на Борисов.

Николина Ангелкова влезе в конфликт с Ботев още след като стана министър на туризма. Тя поиска Ботев да бъде сменен с аргумента, че й е насаден за зам.-министър от лидера на НФСБ Валери Симеонов.

Надя Маринова е магистър по икономика от университета Braunschweig, Германия. Има магистърски степени от Техническия университет и от Университета за национално и световно стопанство в София. Защитила е степен „доктор“ в Нов български университет и пред БАН (ВАК).

Има 18-годишен академичен опит в Нов български университет, от които 12 години преподавателски в областта на мениджмънта и маркетинга в туризма и управление на проекти в туризма. Участвала е в реализирането на редица проекти за развитие на интегриран туризъм, по въпросите на младежта и екологията. Има управленски опит в сферата на туризма, заемала е и длъжността директор на дирекция в Министерството на младежта и спорта. От 2004 г. е вицепрезидент на „Европейската мрежа от младежки центрове“ към Съвета на Европа.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !