Quantcast

Назначението на шеф на ИАРА скандализира рибарите

OFFNews Последна промяна на 02 август 2013 в 15:55 5360 8

Майдън Сакаджиев
Майдън Сакаджиев

Министърът на земеделието проф. Димитър Греков назначи нов председател на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури - Майдън Сакаджиев.

Заповедта влиза в сила от днес.

Сакаджиев е работил 11 години в структурата на ИАРА в Плевен като главен специалист „Риболовен контрол”. Завършил е Майдън Сакаджиев завършва висшето си образование в Университета по библиотекознание и информационни технологии със степен магистър - специалност „Мениджър на информационната сигурност”, се посочва с съобщението на министерството. 

Сакаджиев е кадър на ДПС, бил е в листите им за парламентарните избори и в общинския съвет на Никопол.

Още при мълвата за готвеното назначение, плъзнала преди две седмици, рибарските форуми буквалнo избухнаха. Скандализирани, рибари се заканиха да направят протест пред агенцията и да разкажат защо Сакаджиев не бива да заема поста. Те изразяват съмнение относно морала му и липсата на ефективна борба с бракониерството, докато е работел в плевенската дирекция на агенцията. Нещо повече - припомнят случай на жестоко нападение над граничен полицай, заловил бракониери да ловят риба с ток в Дунав през 2007 г.

"Ритали го пред риболовните инспектори Петко Бенчев и Майдън Сакаджиев, които носели пистолети, но не посмели да ги извадят. Спасил го шефът на пробационната служба в Плевен Валентин Кучев, който бил сред компанията. На брега проверяващите заварили в дружески купон да ядат и пият редом с бракониерите прокурорът Ганев, адвокатът Стоян Балтов и синът му Денис", пише в репортаж от юли 2007 г. вестник "Стандарт".

 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

03.08 2013 в 01:01

Абе, къде са червените Вуйчовци и разните му там животни? тия новини май им минават през сляпото око? хаха умират ли им мозъчни клетки на на червените подлоги като ги гледат тия назначения? Или те вече нямат? хахаха

03.08 2013 в 00:59

Мениджър на информационната сигурност! Ахахаха няма такава подигравка.
ДПС така направиха, че като чуя турско име и да настръхвам.

02.08 2013 в 21:27

Байгън ми става от Майдън! Много подходящ за работата човек! Тези нещастници не виждат ли какво става, станишко нещо мълчи като...да не вземат да сложат някой турчин за ръководител на бсп!

02.08 2013 в 20:05

Големи боклуци, обаче... Ще ги изринем барабар с паветата на есен!!! ;)

02.08 2013 в 17:08

В МЗ нямаше назначен нито един турчин, който да не е върл привърженик и слуга на доган. Така че, да, говоря за партийната принадлежност към дпс.

02.08 2013 в 16:50

Нека не говорим лошо за турците като цяло. Проблемът не е в етническата принадлежност, а в партийната. В крайна сметка в ДПС са събрани и едни от най-добрите български екземпляри като Пеевски, Костадинов, Цонев, Бисеров, Каймаканов и т.н.

02.08 2013 в 16:06

Само на мен ли ми прави впечатление, че управленските ни структури се напълниха с турци???

02.08 2013 в 15:58

Още един с купена диплома...