Назначението на шеф на ИАРА скандализира рибарите

OFFNews 02 август 2013 в 15:55 6456 8

Майдън Сакаджиев
Майдън Сакаджиев

Министърът на земеделието проф. Димитър Греков назначи нов председател на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури - Майдън Сакаджиев.

Заповедта влиза в сила от днес.

Сакаджиев е работил 11 години в структурата на ИАРА в Плевен като главен специалист „Риболовен контрол”. Завършил е Майдън Сакаджиев завършва висшето си образование в Университета по библиотекознание и информационни технологии със степен магистър - специалност „Мениджър на информационната сигурност”, се посочва с съобщението на министерството. 

Сакаджиев е кадър на ДПС, бил е в листите им за парламентарните избори и в общинския съвет на Никопол.

Още при мълвата за готвеното назначение, плъзнала преди две седмици, рибарските форуми буквалнo избухнаха. Скандализирани, рибари се заканиха да направят протест пред агенцията и да разкажат защо Сакаджиев не бива да заема поста. Те изразяват съмнение относно морала му и липсата на ефективна борба с бракониерството, докато е работел в плевенската дирекция на агенцията. Нещо повече - припомнят случай на жестоко нападение над граничен полицай, заловил бракониери да ловят риба с ток в Дунав през 2007 г.

"Ритали го пред риболовните инспектори Петко Бенчев и Майдън Сакаджиев, които носели пистолети, но не посмели да ги извадят. Спасил го шефът на пробационната служба в Плевен Валентин Кучев, който бил сред компанията. На брега проверяващите заварили в дружески купон да ядат и пият редом с бракониерите прокурорът Ганев, адвокатът Стоян Балтов и синът му Денис", пише в репортаж от юли 2007 г. вестник "Стандарт".

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!