На "Софиямед", където е било удряно 4-дневно бебе, ще бъде съставен акт

OFFNews Последна промяна на 27 април 2015 в 09:27 10031 9

Снимка Николай Варадинов/Булфото

Акушерката Емилия Ковачева,

На лечебното заведение, в което беше извършено посегателството срещу детето, най-вероятно ще бъде съставен акт.

Това заяви пред БНТ зам.-министърът на здравеопазването Бойко Пенков по повод инцидента в болница "Софиямед", където акушерката Емилия Ковачева е била 4-дневно бебе.

Бойко Пенков е бил изпълнителен директор на болницата, обяви пък пред Нова телевизия д-р Стефан Константинов, гинеколог и бивш здравен министър в кабинета "Борисов". Д-р Константинов не е е сигурен кой в момента ръководи лечебното заведение.

"Към момента, когато се даваше разрешение знам кой беше собственик на болница и кой стана първия директор. Тогава собственик на болницата беше д-р Михаил Тиков, който го познавам от лекарския съюз. Първият директор на болницата беше д-р Михаил Зортев, който беше мой заместник-министър", уточни той.

Пенков уточни, че след инцидента здравното министерство е разпоредило проверка, която да установи дали Ковачева е малтретирала бебета и в други болници, в които е работила.

"Тази жена е имала безупречна трудова биография до момента. Помолил съм колеги от предишни болници да разпитат дали е имала подобно агресивно поведение спрямо децата. Известно ни е това, че са нанесени удари по главата на детето. Според колегите от “Токуда”, размерът, диаметарът на главата на детето е нараснал с шест сантиметра от отока", уточни зам.-министърът.

Адвокатът на акушерката Владислав Анев обяви пред Нова телевизия, че тя е дълбоко травмирана.

"Тази жена изживява истинска криза, буквално е съсипана. Непрекъснато плаче, не може да формира изречение, разкъсва се говорът ѝ. Тя няма спомен да го е направила”, уточни Анев. 

По думите на адвокат Анев Ковачева не е дала пълни самопризнания за случилото се.

„Каза ми, че няма пълен спомен за това как е протекла нейната нощна смяна. Мога да си го обясня с много тежка преумора. Явно системно е работила повече отколкото е възможно”, коментира още адвокатът.

Оказва се, че Емилия Ковачева е работила едновременно по трудов и граждански договор.

"Разследването работи само по една версия. Има някаква алогичност в цялото нещо. Кадрите показват ударите от 1:30 часа до 3:30 часа през нощта. А хематомът се появява много, много по-късно”, смята Анев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

28.04 2015 в 09:38

Може и опорни точки да са.При толкова близки връзки между болницата и управляващите колко му е да я дискредитираме.Много се мълчи–акушерка мълчи,родителите и те странно мълчат.Записите не се признават за доказателство в съда,а и някак много бързо ни ги показаха.Замириса нещо.

28.04 2015 в 07:39

Всички са кюпа - не виждате ли от това "лечебно" заведение излизат повечето министри и заместник-министри. Кой не е наясно, че здравеопазването е ГОЛЯМА МАФИЯ, както впрочем и всички други сфери като образование, правораздаване, полиция, прокуратура... не ми се изрежда!
Не помните ли завода в Горни Лом - там беше същата работа: един "висш масон" беше шеф, даваше им мизерни заплати на работниците докато не изтрещя завода.
Всички знаем, че докато МАФИЯТА управлява МИЗЕРИЯТА ще продължава!

27.04 2015 в 20:00

Главна инспекция по труда ще вземе ли отношение ?

27.04 2015 в 13:56

Родителите на детето задължително да съдят това "лечебно" заведение. Едно обезщетение от 1-2 милиона лева ще ги накара да подбират по-внимателно персонала си. Безумно е да плащаш за раждане в частна болница и това да се случи на детето ти! Не че в държавна щеше да е нормално...

27.04 2015 в 13:25

Хематомът не се появява веднага след травмата...попитайте родители, чиито деца са падали от легло на главата си, синините и отоците се появяват след един-два дена! Защо адвокатът се изказва прибързано и неподготвен?

27.04 2015 в 11:56

Ами от цялата работа кой печели? Една друга болница.

27.04 2015 в 11:25

Да, това е моята родина.

27.04 2015 в 10:34

Като PR на "Софиямед" се е наредила дъщерята на Фандъкова.

27.04 2015 в 10:01

Най-вероятно акт, за 100лв. Ръководството на лобистката болница, станала набързо университетска, ще излезе сухо от водата.