На "Софиямед", където е било удряно 4-дневно бебе, ще бъде съставен акт

OFFNews 27 април 2015 в 09:27 11979 9

Снимка Николай Варадинов/Булфото

Акушерката Емилия Ковачева,

На лечебното заведение, в което беше извършено посегателството срещу детето, най-вероятно ще бъде съставен акт.

Това заяви пред БНТ зам.-министърът на здравеопазването Бойко Пенков по повод инцидента в болница "Софиямед", където акушерката Емилия Ковачева е била 4-дневно бебе.

Бойко Пенков е бил изпълнителен директор на болницата, обяви пък пред Нова телевизия д-р Стефан Константинов, гинеколог и бивш здравен министър в кабинета "Борисов". Д-р Константинов не е е сигурен кой в момента ръководи лечебното заведение.

"Към момента, когато се даваше разрешение знам кой беше собственик на болница и кой стана първия директор. Тогава собственик на болницата беше д-р Михаил Тиков, който го познавам от лекарския съюз. Първият директор на болницата беше д-р Михаил Зортев, който беше мой заместник-министър", уточни той.

Пенков уточни, че след инцидента здравното министерство е разпоредило проверка, която да установи дали Ковачева е малтретирала бебета и в други болници, в които е работила.

"Тази жена е имала безупречна трудова биография до момента. Помолил съм колеги от предишни болници да разпитат дали е имала подобно агресивно поведение спрямо децата. Известно ни е това, че са нанесени удари по главата на детето. Според колегите от “Токуда”, размерът, диаметарът на главата на детето е нараснал с шест сантиметра от отока", уточни зам.-министърът.

Адвокатът на акушерката Владислав Анев обяви пред Нова телевизия, че тя е дълбоко травмирана.

"Тази жена изживява истинска криза, буквално е съсипана. Непрекъснато плаче, не може да формира изречение, разкъсва се говорът ѝ. Тя няма спомен да го е направила”, уточни Анев. 

По думите на адвокат Анев Ковачева не е дала пълни самопризнания за случилото се.

„Каза ми, че няма пълен спомен за това как е протекла нейната нощна смяна. Мога да си го обясня с много тежка преумора. Явно системно е работила повече отколкото е възможно”, коментира още адвокатът.

Оказва се, че Емилия Ковачева е работила едновременно по трудов и граждански договор.

"Разследването работи само по една версия. Има някаква алогичност в цялото нещо. Кадрите показват ударите от 1:30 часа до 3:30 часа през нощта. А хематомът се появява много, много по-късно”, смята Анев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!