Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

МВР отчита дейността си за последните 6 месеца

Елица Мартинова 16 декември 2013 в 07:47 1512 4

Цветлин Йовчев
Цветлин Йовчев

 

На нарочна пресконференция днес професионалното и политическо ръководство на Министерството на вътрешните работи ще отчете дейността на ведомството за последната половин година.

Очаква се на пресконференцията да присъстват вътрешният министър Цветлин Йовчев и главният секретар на МВР Светлозар Лазаров.

Очаква една от основните теми на брифинга да бъде работата на МВР по охраняването на антиправителствените протести в София, които съпътстват управлението на кабинета „Орешарски“ почти от самото му начало. Министър Йовчев неведнъж е заявявал, че полицията действа изключително толерантно спрямо демонстрантите в столицата.

Друг важен въпрос от работата на МВР е справянето на ведомството с потока от нелегални имигранти към страната, който се засили в последните месеци.

В кулоарите на парламента в петък Йовчев заяви, че няма завишаване на броя на престъпленията във вътрешността на страната заради бежанците у нас. Тогава той заяви, че за 2013 г. от страната ни са екстрадирани 877 нелегални имигранти.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews