МВР дава 20.6 млн. лева за поддръжка на системата за лични документи

OFFNews 21 март 2016 в 20:44 2588 1

МВР пусна обществена поръчка за следгаранционна поддръжка на централизираната автоматизирана информационна система за българските лични карти, шофьорски книжки и документи за пребиваване в страната.

Поръчката, на стойност 20 644 833.34 лева без ДДС, е пусната на 17 март. Разписал я е зам.-министър Красимир Ципов.

След спирането на мегапоръчката за над половин милиард лева на нова система за лични карти, се налага МВР да пусне поръчка за следгаранционна поддръжка на сегашната, защото договорът със Siemens за издаването на документи за самоличност изтича през април.

Обявлението за "Следгаранционна поддръжка на технически и програмни средства на Централизирана автоматизирана информационна система с децентрализирано персонализиране на българските документи за самоличност, за пребиваване и за управление на моторни превозни средства“ има следните обособени позиции:

Обособена позиция № 1:

„Следгаранционна поддръжка на технически и програмни средства на централизирана автоматизирана информационна система с децентрализирано персонализиране:

1. в пунктовете за персонализация и системата за управление за персонализация (СУП), както и осигуряване на специални консумативи, необходими за работата на техническите средства;

2. на подсистемите на МВР, осигуряваща издаването на български лични документи (БЛД), съхраняване на данните за тях, както и средства за тяхната защита;

3. за анализ и проверка на български лични документи и защитите им в лаборатории на МВР“.

Обособена позиция № 2:

„Следгаранционна поддръжка на технически средства, осигуряващи инфраструктурата на системата на МВР за български лични документи – автономна електрозахранваща система“.

Обособена позиция № 3:

„Следгаранционна поддръжка на технически средства, осигуряващи инфраструктурата на системата на МВР за български лични документи – прецизни климатици“.

Срокът на договора за следгаранционната поддръжка е 12 месеца с опция да бъде удължен с до 12 месеца.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Поръчаното от СССР Септемврийско въстание. Лекция на проф. Вили Лилков