МВнР не видя своя грешка по скандала Бокова-Георгиева

OFFNews 23 ноември 2016 в 10:37 2241 0

Министерството на външните работи не откри своя грешка във фиаското с българската кандидатура за генерален секретар на ООН.

От ведомството на Даниел Митов качиха на интернет страницата си отчет за работата си в периода ноември 2014 - ноември 2016 година. Основна част от него документа е посветена на добрата работа на ведомството за подкрепа първо за кандидатурата на Ирина Бокова, а след това и за втората номинация на еврокомисар Кристалина Георгиева.

В отчета няма дори и самокритичен намек по повод шокиращото за международната общност решение страната ни да издигне алтернативна номинация в последния момент.

Според външно министерство причината за неуспеха на Кристалина Георгиева се дължи на забавянето на консолидацията на източноевропейския регион и на желанието на страните-членки на Съвета за сигурност на ООН да ускорят процеса на избиране на генерален секретар, за да може да се подготви за изпълнението на задълженията си. Това била единствената причина лидерът на световната организация да не е източноевропеец.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!