Младен Маринов: Борисов ми каза, че членове от цялата страна са ме предложили за водач на листа

OFFNews 02 март 2021 в 08:52 8015 0

Премиерът Бойко Борисов ми каза, че членове на ГЕРБ от цялата страна са предложили мен за водач на листа. Двамата говорихме, обмислих нещата и смятам, че с опита, който имам, това е възможност да продължа да бъда полезен.

Това заяви бившият министър на вътрешните работи Младен Маринов пред бТВ. Той ще води листата на ГЕРБ в София-област.

"След близо 30 години служба имах нужда да остана сам със себе си и семейството си, преосмислих някой неща, имах време да си преброя приятелите, след това се сблъсках с COVID-19", каза той в отговор на въпроса какво е правил през последните седем месеца, след като подаде оставка.

По думите му премиерът му е поискал оставката, защото е имало напрежение и големи атаки срещу правителството. Бившият МВР-министър добави, че влиза в листата на ГЕРБ от гражданската квота и че няма партийно членство.

Относно напрежението на плажа Росенец между полицаи и протестиращи Маринов заяви, че служителите на МВР са си изпълнили задълженията - да спазват обществения ред.

Той добави още, че няма как да го видим повече в системата на МВР, тъй като се е пенсионирал и излизането му като главен секретар е била последната професионална длъжност.

За това дали е министър на ДПС той заяви, че не е, а е министър на българското правителство. "Помня, че когато ме избираха, ДПС не ме подкрепи. Знам кой е Делян Пеевски, но не го познавам, а Ахмед Доган никога не съм го виждам. Борисов поиска оставката ми, за да разсее внушенията. Дайте ми един факт, който да показва, че съм зависим от която и да  партия", категоричен е Маринов.

Бившият министър коментира и полицейското насилие на протестите, като по думите му е имало подобен случай, за който е разпоредил проверка, но тя е приключила, след като е подал оставка и не знае какви са резултатите. "Кадри, извадени от контекста, могат да изглеждат по всякакъв начин", добави той. 

Според него проблемът с проверката от ОЛАФ на обществената поръчка за джипове на МВР е в промяната на техническите спецификации, а не в самото провеждане. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови