Митов поиска пропорционалност при мобилизацията на българи в Украйна

OFFNews Последна промяна на 09 февруари 2015 в 20:29 4313 12

Снимка БГНЕС

Даниел Митов

България ще настоява за пропорционалност при мобилизацията на българи в Украйна. Това заяви в Брюксел външният министър Даниел Митов.

Той допълни, че ще постави искането и по време на срещата с украинския външен министър Павло Климкин, който ще посети България.

Миналата седмица от ВМРО сигнализираха за масово мобилизиране на българи в Украйна. Малко след това Даниел Митов обяви, че министерството ще проучи въпроса. 

Външното министерство е изпратило указания до посолството в Киев и консулството в Одеса с цел да улеснят издаването на визи за България за всички етнически българи, които искат да напуснат Украйна.

Ситуацията в Украйна трябва да се реши по дипломатичен път. Политическо безобразие е да се използва страданието на хората за извличане на политически дивиденти, посочи Митов.

Той допълни, че България подготвя хуманитарна помощ за бедстващите райони.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

29.05 2015 в 21:58

Ето го чадъра на геноцида и всички престъпления!
http://bezpartien.com/%D0%BA%D0%B0%D0%BA-25%D0%B3%D0%BE%D0…/

10.02 2015 в 14:33

Писмото е писано до Вигенин;нищо не се случва.Сега е сезирано новото правителство-реакцията е своевременна и логична.Бойко им каза:"1.Вие сте украйнски граждани и ще спазвате ОБЩОВАЛИДНОТО ЗА ДЪРЖАВАТА УКРАЙНА законодателство2.Който иска да дойде в България е добре дошъл!"Какви американци ви се привиждат тук, русобляди минетчии.ЕХ,тези негри..Но нали плащат на пост и вие сте на пост..Мизерникът вечно ще си остане такъв..по-креслив и дрислив свят от българските русобляди-няма открити,няма открити...

10.02 2015 в 11:09

Българите в Украйна нали са я избрали за своя родина? Ами тогава да я защитават. Ако не искат, айде при Путкин. Очевидно руската действителност повече им харесва. Нас тук повече русофили не ни трябват.

10.02 2015 в 10:20

Митов, вземе се в ръце, в крайна сметка ти си българин, а не американец, ще защитаваш българските интереси/а със сигурностне са влизане на България във война/, а не американските, защото, ако стане нещо ти ще отидеш на първата линия, ти и твойте приятели я искат тази война, няма да се скриеш зад гърба на другите, помни това..

09.02 2015 в 22:28

Днес всяко българско село минава през трагедията на четвърта мобилизация в Украйна. Стотици повиквателни се изписват за всяко село. Големи български села се вдигат на въстание. Българските младежи, мъже от активна възраст напускат родните огнища, заминават за чужбина, за да не участват в гражданската война в Източна Украйна. Дружество „Св. Св. Кирил и Методий" със скромни възможности организира хуманитарна пратка 5 тона за българи в Донецк и Луганск. Р. България каква пратка организира за българите в Донецк? Хуманитарна ли? Обаче, както и преди, оставаме с чувство, че сме сами. Сами във всичко.
-
Ние не чуваме гласа на България. Преди 1989 г. не го чувахме, чувахме за някаква си 16-та република на СССР. Днес не чуваме изобщо българския глас за нас. България мълчи. Храбрите българи по света преди време се опълчиха срещу малката Молдова. Към Украйна световната българщина сякаш се изгуби във времето и пространството. До кого, до каква държава, държавни институции да се обръщаме, за да не сме сами срещу надигащия се в пълен ръст днес национал-шовинизъм в Украйна?!
--
Унгария, Чехия, Полша, Румъния си казаха думата за своите сънародници в Украйна. Българите, гагаузите, православните албанци, чиято прародина е България, очакват да се чуе гласът на България. Гласът на онази България, която ще се застъпи за националните правдини и културно-социалните свободи на компактно българско население в Бесарабия. Ще изложи ли Р. България главни точки, необходими днес за Българска Бесарабия, ще избистри ли българската държава своята позиция днес, която би позволила поне да се интересува публично за съдбата на българите в Украйна, да застане пред международни институции, като естествен представител на своите сънародници, които в миналото също са положили основите на свободна България, за да брани интересите на българите и българщината тук пред света?! Коя държава ще отстоява нашите права? Къде има още втора българска държава?! Бесарабия в миналото, както е била люлка на българската държава, така е била и родина на българското опълчение, борещо се за свободна българска държава. Днес България ще се застъпи ли за националните правдини и културно-социалните свободи на компактно българско население в Бесарабия?

С уважение,

Съветът на Дружеството

http://www.cross.bg/bulgariya-ykraiina-bulgarite-1451969.html#axzz3RFe0AdJ9
09.02 2015 в 22:20

Българското дружество „Св. св. Кирил и Методий" - Одеса, Украйна, излезе с апел до българския президент Росен Плевнелиев, премиера Бойко Борисов, външния министър Даниел Митов, председателката на Народното събрание Цеца Цачева и др.
--
Уважаеми господа!

Дружество „Св. Св. Кирил и Методий", регистрация 30.03.1989 г., като първа българска организация на българи в СССР, е инициатор на българско национално Възраждане в СССР. От началото на 1980-те години е поставяло регулярно пред държавни институции на Украйна и на Р. България въпроси за нарушаването на правата на българите. Очаквахме българската държава, като държава на българите, по пример на други, съседни нам държави, да постави пред институциите, особено Украйна, въпроса за брутално неспазване на подписани договори, нарушаване правата на българското население в тази държава. През март 2014 г. сме поставили в Народното събрание на България, Министерството на външните работи и лично на г-н Кристиан Вигенин да се вземат такива решения от българските държавни институции, които да не позволят да се упражнява насилие към българите в Украйна.
-
През 2014 г. мирът в Бесарабия едва се запази, въпреки различни провокации, въпреки загинали българи в гр. Одеса на Куликово поле и Дома на Профсъюзите, в Източна Украйна. На една от срещите в Генералното Консулство на Р. България в град Одеса на 31.10.2014 г. поканихме господата Кристиян Вигенин и Сергей Станишев да се посети гр. Болград, за да се направи среща с местни активи на българското националното движение, обаче това остана без отговор до днес. Мълчи България, мълчат българските държавници.


09.02 2015 в 22:03

Зов за помощ:
http://www.cross.bg/bulgariya-ykraiina-bulgarite-1451969.html#axzz3RFe0AdJ9
Кога Р.България ще си каже думата по проблемите на бесарабските българи? Кога България ще има закон за облекчаване на процедурата по придобиване на българско гражданство за бесарабските българи? Днес около 70 държави имат с Украйна безвизов режим.
-----
Митов, не се помайвай, а действай!

09.02 2015 в 21:44

Эксперт назвал причину мощного взрыва в Донецке: склад с "умным оружием" из РФ накрыли "Луной"
http://glavred.info/politika/ekspert-nazval-prichinu-moschnogo-vzryva-v-donecke-sklad-s-umnym-oruzhiem-iz-rf-nakryli -lunoy-302423.html

хахахахахахахахахахаха

(рогозкин дали не го е треснал некой инсултец, а?... де късмет, дееей... или да го тресне "бащицата"...)

хахахахахахаха

09.02 2015 в 21:42

Военният министър: "България няма да бъде сама В ОКОТО НА ЗАДАВАЩАТА СЕ БУРЯ"...

??????????

Едва ли говори за метео-явление... Лошо, много лошо...

09.02 2015 в 21:35


А при разпада на СССР Украйна обеща да пали живи хора, и да хвърля бомби върху жени и деца, нали тъпак?