Мирчев за бунта на полицаите: Цветанов иска премиерското място на Борисов

OFFNews 05 ноември 2015 в 22:45 6904 12

Снимка Сергей Антонов

Михаил Мирчев.

С тази стачка на полицаите една от хипотезите е, че избухва много конфликтно отношение между Цветанов и Борисов, заяви пред БНТ кандидатът на БСП за кмет на София Михаил Мирчев.

Изборджията е Цветан Цветанов. И Цветанов всъщност с този тотален успех, който подари на ГЕРБ, стана силната фигура в ГЕРБ. На фона на успеха на Цветанов Борисов вече изглежда доста съмнителен лидер на ГЕРБ, твърди Мирчев.

Не забравяйте амбициите на Цветанов от февруари 2013 г. да свали от премиерското място Борисов и той да стане премиер. Затова тогава Борисов толкова изненадващо си подаде оставката, за да избърза - този конфликт да го разреши по един друг начин. Това в момента назрява, каза социологът.

Имам информация за това "откъдето трябва", както се казва, ние сме малка държава и всичко се знае, аргументира се кандидатът на БСП за кмет.

Има десетина основания, за които се иска касиране на изборите. Внесоха се може би 10 килограма доказателства, стотици засечени протоколи, които не са изрядни и подлежат на второ броене. Има много основания за тази жалба за касиране на изборите в София, каза проф. Мирчев.

Той твърди, че ако "нямаше фалшификация на вота", реалният резултат за него би бил 13-14 %.

Анкета

резултати
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!