Мирчев и Стела Николова питат Гешев дали наистина децата му са били с него при взрива

Депутатите също питат главния прокурор защо автомобилите на НСО нямат видеорегистратори

OFFNews 03 май 2023 в 15:56 5161 6

Ивайло Мирчев в пленарната зала

Снимка БГНЕС/Надежда Пеева

Ивайло Мирчев в пленарната зала

Депутатите от "Продължаваме промяната - Демократична България" Ивайло Мирчев и Стела Николова отправиха въпроси към НСО и вътрешния министър Иван Демерджиев за взрива край кортежа на главния прокурор Иван Гешев.

Непосредствено след като медиите информираха за случая, Ивайло Мирчев изпрати въпрос към шефа на НСО каква е причината служителите му да нямат видеорегистратори в автомобилите си. В допълнение Мирчев пита дали ръководството на службата все пак обмисля поставянето на камери, които биха позволили анализ на всеки бъдещ инцидент с кортежа на охранявано лице, уточниха от пресцентъра на ПП-ДБ.

Днес Стела Николова отправи запитване към служебния вътрешен министър Иван Демерджиев дали главният прокурор е бил съпътстван от децата и жена си по време на инцидента. Във въпроса си тя пита кои са били лицата в служебния автомобил при инцидента на 1 май и защо главният прокурор се е движил с кортеж.

Според една от първите медийни публикации, цитираща самия Иван Гешев, семейството му е пътувало с него и децата много са се изплашили. Впоследствие обаче Нова телевизия се позова на свои източници от прокуратурата, според които Гешев не е бил със семейството си по време на инцидента, посочват от пресцентъра на ПП-ДБ/

Вчера говорителят на прокуратурата Сийка Милева отказа да коментира противоречивата информация с мотива, че "няма да навлиза в личното пространство на главния прокурор". Зам.-директорът на Националната следствена служба Ясен Тодоров също не пожела да отговори пред медиите дали наистина Гешев е пътувал с жена си и децата си, както се твърдеше първоначално.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10212

10

Човека

03.05 2023 в 23:50

Ей тия професионалисти значи. Подготвят с месеци, имат информация за маршрута, бомбата на пет метра от колата - както си е по книга... и то точно тогава Гешев да реши с конвой и брониран автомобил. Хем са го наблюдавали с дрон и пак не са видели бронирания джип. Че и кьорава камера няма под път и над път. Следващата реформа на прокуратурата - едно ГоПро на каскета постоянно защипано!

22547

9

dolivo

03.05 2023 в 22:24

А такаааа, на какво мяза ситуацията, и защо му е да лъже?

Който го уличи в лъжа, дали няма да се опитат да го изкарат лош и некоректен?

10298

8

AntiZ

03.05 2023 в 21:14

121 сашки, пий нещо, че ще те загубим. Напълно сериозно ти думам! Като инфаркт съм сериозен! Не останахте и няма с кого да си чешем езиците! Ксанакс има, лексотан, щото с валидолче, нещата няма да ти се получат.

10298

3

AntiZ

03.05 2023 в 19:24

И те пък какви неудобни въпроси му задават, не ги е срам! Човека се отърва на косъм, оплешивя от стрес, бива ли така?

865

2

Constanza

03.05 2023 в 16:58

Хартиената къщичка на главния ни прокурор взе да се разпада още при първия въпрос.

1930

1

Муню

03.05 2023 в 16:42

И фашкиите започвад да се вмирисват!!!