Министерският съвет започна с минута мълчание в памет на Ваньо Танов

Юлиан Христов Последна промяна на 02 март 2016 в 09:18 1770 2

Снимка БГНЕС

Заседанието на Министерския съвет днес започна с минута мълчание в памет на Ваньо Танов.

Финансовият министър Владислав Горанов предложи починалият директор на агенция "Митници" да бъде награден посмъртно с Орден за граждански заслуги първа степен.

Премиерът и част от министрите днес ще изпратят Ваньо Танов по време на поклонението, което ще се проведе в Русе от 11 часа.

Директорът на Агенция "Митници" почина внезапно на 29 февруари на 57-годишна възраст.

Ваньо Танов е роден на 22 септември 1958 г. в Монтана. Завършва математическа гимназия и се дипломира през 1981 г. като инженер във ВИММЕС (Русенския университет "Ангел Кънчев"). В системата на МВР работи от 1985 г. и преминава курс за ръководни кадри през 1999 г. в Академията на МВР.

Ваньо Танов започва работа през 1985 г. като оперативен работник в Първо РПУ-Русе, а през 1991 г. оглавява "Тежки престъпления" в РДВР-Русе.

През 1995 г. той става началник на Второ РПУ-Русе, което постига най-добрите резултати в България. За това предсрочно е произведен в майор. През 1998 г. оглавява регионално звено "Полиция" в РДВР-Русе. Лично води разследването на пет убийства през 1998 и 1999 г. в Русе. За разкриването на извършителите Танов е награден с лично оръжие, отново предсрочно е повишен в подполковник, а само година по-късно - и в полковник.

От 2002 г. Ваньо Танов оглавява РДВР-Русе. С указ на президента през 2004 г. е удостоен със звание "генерал-майор" от МВР. През 2005 г. е назначен за директор на Националната служба "Борба с организираната престъпност" в МВР. През юли 2007 г. подава оставка.

На местните избори през есента на 2007 г. е издигнат за кандидат-кмет на Русе от ГЕРБ, но губи изборите. През август 2009 г. Ваньо Танов е назначен за шеф на Агенция "Митници", а на 1 юли 2013 г. е освободен от длъжност. При повторното идване на власт на ГЕРБ през 2014 г. отново оглавява митниците.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

02.03 2016 в 17:58

№ 1 - Напълно съм съгласна с теб!И някак много навреме го починаха внезапно Генерала Ваньо Танов...А и бОйколеоне побърза да се нареди до него ,колко добри приятели били ,и колеги и "работили "заедно 15години...Колко е тъжен "шефа"...Е "нема такава държава"-избираме си мафията да ни управлява,избираме си ченгетата от бившата ,настояща ДС в Парламента...после като Дон Кихот срещу вятърните мелници, се "борим" срещу мафията...Ошашавен електорат ,объркан народ...Толкова години се лутаме в тъмнината ,а не се сещаме да си запалим свещ.../китайска мъдрост/,но народът слуша лъжливи уста и не чува мъдреците...

02.03 2016 в 10:38

Е, НЕ! ВАДЕТЕ СОПИТЕ! ГОТВЯТ СТАНИМИР ФЛОРОВ ЗА ШЕФ НА АГЕНЦИЯ „МИТНИЦИ“!

ФЛОРОВ, БОРИСОВ И ЦВЕТАНОВВ неделя, когато при Сашо Диков лицето Цветан Генчев Цветанов ни в клин, ни в ръкав пробута обширна и многословна тирада какъв „ангел небесен“ бил бившият шеф на ГДБОП Станимир Флоров, хиенския ми журналистически нюх ми подсказа: „Веселино, това не е случайно, Флоров го готвят да дерибейства пак на бял кон…“.

В понеделник внезапно и от раз се спомина един от потенциалните двигатели на „компромати“, от които го е шубе Борисов – шефът на Агенция „Митници“ Ваньо Танов. Моментално заместничката му оглави институцията. Обаче – временно.
И сега, затаете дъх! Брилянтни източници на АФЕРА докадваха, че за шеф на Агенция „Митници“ готвят не друг, а лицето Станимир Флоров! Същият Флоров, за когото ако напишете горе вдясно в сайта АФЕРА в празното поле на „разследвай“ името му, ще прочетете потресаващи истории. И ако си мислите, че не са верни, значи сте от котилото на управляваща ГЕРБ, дето хвърчат в облаците при ангелите.
Същият Флоров, назначен от Михаил Миков като шеф на ГДБОП, въпреки втрещяването тогава на ДАНС и потресът на ръководството на Агенцията. Същият Флоров, който се въздигна до висините на безумията в ГДБОП, заедно с лицето Цветан Генчев Цветанов в МВР, овластени от лицето Бойко Методиев Борисов. Същият Флоров обвинен за подкуп в особено големи размери и СПАСЕН, ПОКРИТ, ИЗПРА И НЕПИПНАТ ОТ ПРОКУРАТУРАТА, КОЯТО ПРЕКРАТИ ДОСЪДЕБНОТО ПРОИЗВОДСТВО СРЕЩУ НЕГО.