Quantcast

В Русе казват последно сбогом на Ваньо Танов

OFFNews Последна промяна на 02 март 2016 в 08:02 1980 0

Днес в Русе близки и приятели на Ваньо Танов ще го изпратят по последния му път.

Директорът на Агенция "Митници" почина внезапно на 29 февруари на 57-годишна възраст.

Предложението се прави за големите му заслуги и личен принос за сигурността и обществения ред страната и за укрепване на митническата администрация.

Генерал-майор Ваньо Танов беше един от емблематичните радетели на върховенството на закона в България, се казва в решението на правителството. Той посвети живота си на безкомпромисна, безусловна и безпощадна битка с престъпността и корупцията във всичките й проявления – от убийствата в началото на прехода до контрабандата и олигархията в днешни дни.

Ваньо Танов достойно отстояваше принципите си за честност, почтеност и справедливост. Като директор на Националната служба „Борба с организираната престъпност“ и на Агенция „Митници“ започна безпрецедентна битка за законност. Той посвети живота си на тази битка, която превърна в кауза. Докрай се бори за радикални промени в акцизното законодателство за увеличаване на контрола на митническите органи.

Под ръководството на Ваньо Танов Агенция „Митници“ постигна най-високите си резултати: ежегодно преизпълнение на плана за приходите заради осветляване на сивия сектор и намаляване на дела на контрабандните стоки. Той защити обществения интерес в сложни казуси с голяма значимост за българската икономика, пазарните принципи и финансовата стабилност на страната. От първия до последния си ден в митниците той работеше за дигитализирането на митническите системи и техническо обезпечаване на граничния митнически контрол.

Ваньо Танов провеждаше последователна политика за укрепване на митническата администрация, за пресичане на проявите на корупция и повишаване на събираемостта на митническите вземания. За своята дейност той получи много признания – и у нас, и по света, се казва още в решението на кабинета.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !