"Министърът на туризма заплашва влизането ни в Шенген"

ОFFNews 30 юни 2015 в 19:03 3654 0

Таско Ерменков.

"В момента туризмът е разбит. Политиката е насочена срещу туризма. Има риск за членството на България в Шенген заради политиката, която води министърът на туризма Николина Ангелкова", заяви пред bTV Таско Ерменков.

Според него Ангелкова иска облекчаване на процедурите за издаване на визи на границата за хора от Турция, което е заплаха за влизането ни в Шенген.

Депутатът не пропусна да се изкаже и относно реформата в здравеопазването, която според него е "пълен геноцид"

„Бизнесът се възпротиви срещу т. нар. такса задължение към обществото. И това, което в момента се случва с цената на тока, е повод, а истинската причина е да се удари енергетиката. В момента всички се опитват да влияят на КЕВР”, заяви депутатът.

Таско Ерменков коментира и проблемите в БСП, като заяви, че никой не е изключен от партията.

„Има хора, които са извадени от Изпълнителното бюро, но в момента те са редови членове. Всеки председател на партия има право да определя с кои членове да работи”, коментира той.

По думите му управлението на Пламен Орешарски е било много сложно. „Не мога да дам обективна оценка при положение, че управляваха една лява и една либерална партия”, посочи той и допълни, че държавата е дръпнала, но „компромисите, които направихме, бяха твърде големи и затова избирателите ни наказаха”.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews