Министърът на отбраната на спешна нощна среща с Борисов

OFFNews Последна промяна на 01 октомври 2015 в 22:40 4865 8

Министърът на отбраната Николай Ненчев.

След завръщането си от официалното посещение в Алжир министърът на отбраната Николай Ненчев се срещна с министър-председателя Бойко Борисов, съобщиха от пресцентъра на МО късно в четвъртък.

Ненчев е запознал премиера "отново със състоянието на българските Военновъздушни сили, предприетите действия за ремонта на самолетите МиГ-29 и всички възможни варианти за развитието на военната авиация."

Двамата са обсъдили и поправките в Закона за военното разузнаване.

Пресцентърът на министър Ненчев твърди, че "на срещата е постигнато пълно съгласие по всички въпроси, свързани с приемането и утвърждаването на Програмата за развитието на отбранителните способности на Въоръжените сили на Република България 2020. Двамата потвърдиха готовността си да продължат да работят заедно и в синхрон за реализиране на отбранителната политика на правителството."

Междувременно депутатите от парламентарната група на Реформаторския блок поканиха Ненчев на свое заседание.

Срещата ще е утре в 13.00 ч. в Народното събрание. След нея съпредседателите на групата и Ненчев ще направят съвместно изявление в Народното събрание.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

02.10 2015 в 08:59

Много място и време сте отделили за този нищоправещ човечец.
Аз имам само един въпрос:

Защо все още няма дело и не му е повдигнато обвинение за публичните лъжи относно предлагания ми подкуп?!
Министър излъга публично. После се отрече от думите си. После ИЗЛЪГА ВТОРИ ПЪТ, като се отрече от думите си и твърдеше, че никога не е казвал, че са му предлагали подкуп. След това излъга трети път, като каза, че са предлагали подкуп на хора "от неговия екип"!


То пък и един "екип"!... Уволни всички и остави само онази "специалистка"-актриса да му роши перчема.
Баси жалката работа.
Днес бил поканен в НС, на заседание на парламентарната група на РБ... После щял да има конференция.
Цирка за днес не е свършил.


Stay tuned!

02.10 2015 в 08:29

Никога България не е имала такава карикатура за министър на отбраната!Тоя мазен селянин с тъпа усмивка, стремящ се да изглежда умен и компетентен, може да ръководи само радиоточката в родното си село.В свободното време да пасе кравите на тати и да пуска хвърчила да пазят родното небе.

02.10 2015 в 06:38

Йово, то и реакциите на Ненчев са като на типичен партиен секретар - оплеска нещо поради некадърност и простотия, но след това се изтъпани бодро и напето и обясни провала с идеологическата диверсия на Запада. Тук нямаме промяна на манталитета, имаме само смяна на посоките и използване на по-нови термини като "хибридна война" например.

02.10 2015 в 05:24

Роско, извинявам се, че се намесвам защото въпросът е към Off, но отговор може да бъде :
"Радев изнесъл подробно проблемите на авиацията - недостатъчен брой изтребители, с които да се носи охраната на въздушното пространство, броят на подготвените летци намалява и те летят опасно малко, което не само силно увеличава вероятността от допускане на тежки летателни произшествия, но и води до невъзможност за подготовка на млад летателен състав, свърхнатоварване и застаряване; поетите като ангажимент срокове от ръководството на Министерството на отбраната за сключване на договори за ремонт и доставки за самолетите МиГ-29 не са изпълнени и остават неясни във времето; разработеният от ръководения от него екип проект за придобиване на нов боен самолет с обоснована конкретна програма не е внесен за обсъждане в Министерски съвет, въпреки поетия ангажимент; при цялата тежка ситуация полетите допълнително се ограничават месеци наред поради липса на гориво"
Мисля много ясно е казано какво е фиаското на този министър. А в тези неща не виждам елементи на хибридна война, а чиста некадърност. Едва ли някой се съмнява, че има злонамерени действия на други държави и опити за влияние с всякакви средства, но това не може да е оправдание за всякакви дивотии, които се вършат.

01.10 2015 в 23:57

роско, ти партиен секретар вижда ли си?
Ненчев е такъв. Тъп, но повтаря за марксиско-ленинските принципи и му се разминава.

01.10 2015 в 23:51

Off, както се пее в една песен - а дано ама надали. Поне до изборите ще кротуват, а пък след това ще видим.
Но мисля, че РБ все повече затъва. Ненчев много ги дърпа надолу, а оправданията с руската агентура вече не ловят декиш.

01.10 2015 в 23:43

#off, ако може да обясните кое точно е пълното фиаско на този министър в авиацията и с какво предният министър беше по-добър?
Мерси!

01.10 2015 в 22:52

Дали има шанс да го сменят? Това с авиацията е тотално фиаско на министъра.