Миков за Кадиев: Той приключи, да е жив и здрав

OFFNews 13 септември 2015 в 09:53 4557 4

Лидерът на БСП Михаил Миков

„Кадиев приключи и смятам, че това е всичко по въпроса. Коментарите около този случай ще заглъхнат с напредъка на предизборната кампания. Ясно е, че той ще се номинира от друг проект. Да е жив и здрав!”.

Така лидерът на БСП Михаил Миков коментира изненадващоторешение на "червения" депутат Георги Кадиев да се кандидатира за кмет на столицата, въпреки че столетницата вече е издигнала за поста проф. Михаил Мирчев. По-рано тази седмица стана ясно, че АБВ и партия "Български социалдемократи" с председател Георги Анастасов (депутат от групата на БСП в парламента) ще се явят заедно в София на местните избори на 25 октомври в коалиция "Сердика", като техният кандидат за кмет на столицата ще е именно Кадиев.

По думите на Миков "огорчението на редовия социалист от такъв тип поведение е много голямо".

"Само желанието за кариера не може да е мотив за участие в политиката. Политическото номадство е измама към тези, които са дали гласа си", допълни лидерът на БСП.

Миков разговарял с Кадиев и му обяснил, че ходът му е грешка. "Действията му обаче са проект. Но за нас този случай е приключен. Този случай не е важен за бъдещето на левицата".

По думите на лидера на БСП политиката е избягала от местните избори. „Вотът се превръща в обикновено състезание на пари, на манипулиране на избирателите. Това е големият проблем, който искаме да променим”, каза той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!