Ексклузивно Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог в студиото на OFFNews (видео)

Миков нападна Местан заради бягството в турското посолство

OFFNews 05 януари 2016 в 15:51 4164 10

"Не си спомням политик от БСП да се е крил в посолство, включително в началото на прехода, когато крещяха „БСП в Сибир“. Това е въпрос на морал и почтеност".

Това заяви лидерът на БСП Михаил Миков по повод разцеплението в ДПС и напускането на Лютви Местан.

Той подчерта, че не иска да се меси във вътрешнопартийните дела на друга партия.

„Както не съм чул някакъв коментар от страна на ДПС сега и по-отдавна, смятам, че ще е нарушаване на нормални и добрия тон да коментираме вътрешнопартийните процеси в ДПС. Друг е въпросът да коментираме случващото се в контекста на националната сигурност, в контекста на поведение на съседна Турция, което надхвърля нормалните приятелски и добросъседски отношения", каза той, цитиран от "Фокус".

Той каза още, че намира за добър анализа, които Ахмед Доган направи по време на новогодишното събиране на ДПС.

Миков заяви, че вижда ДПС като зряла политическа сила. Според него партията ще намери "пътя, по който да бъде ангажирана в демократичното представителство на България“. Той добави, че ще следи с интерес по-ясното изчистване на ДПС като опозиционна политическа сила, която представлява интересите на своите избиратели.

Лидерът на БСП добави, че тепърва ще стане ясно какво ще е позиционирането в парламента на депутатите, които бяха изключени и които напуснаха ДПС.

„Смятам, че по-големият въпрос е къде стои България днес – малко в сянката на един свой много мощен съсед с политическа и национална доктрина, която се разминава с евроатлантически ценности“, каза още Миков. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews