Янев: Източникът ми е почтен човек от администрацията на ВСС

OFFNews 17 януари 2016 в 18:22 5210 11

Снимка БГНЕС, архив

Бойко Борисов и Яне Янев

Източникът на съветника на премиера и лидер на РЗС Яне Янев е от администрацията във Висшия съдебен съвет (ВСС).

Това стана ясно от думите на Янев пред бТВ. Той вчера заяви, че е изпратил SMS-а, който премиерът Бойко Борисов по-късно препратил на председателя на Върховния касационен съд (ВКС) Лозан Панов. Янев отново не обясни формата на глаголите в изпратеното съобщение, които сочат, че е написано от член на съвета, а не от трето лице.

Първоначално Янев не искаше да каже дали сам е написал съобщението или го е препратил, но в течение на разговорът призна, че е препратено. 

"Този SMS е изпратен от служител във ВСС, който е няколко мандата на работа там. Изключително почтен и свестен човек. Аз никога няма да кажа името му, освен ако компетентните органи не го поискат. Нито сме роднини, нито каквото и да било", каза Янев.

„Искате да кажа кой във ВСС от администрацията ми е дал тази информация, за да я препратя на премиера – никога няма да го направя”, добави още той.

Той отказа да каже и името на човека, който му е дал информацията. Аргументът му беше, че така запазва самоличността на информатора си в тайна, за да го предпази от репресии. 

Казал съм „А” и ще стигна до „Я” в близките дни, закани се още Янев, като обясни, че има "потресаваща информация" за случващото се в СГС и във ВКС.

По думите на Янев твърди, че преди да покаже SMS-а на журналистите, шефът на ВКС Лозан Панов е излязъл от заседанието на ВСС и се е консултирал с друго лице, което в момента не е от съдебната система и няма нищо общо със съдебната власт. Тази информация Янев имал от същите свои източници във ВСС.

Янев отрече да е получил информацията от неговия кум. „Моят кум се казва Стоян Ръждев и той е от Сандански. Никога не е имал нищо общо със съда и прокуратурата”, подчерта съветникът на премиера.

Имам потресаваща информация за случващото се в СГС и във ВКС, отбеляза още той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!