Миков: Дясното управление нанася сериозни поражения върху държавността

OFFNews Последна промяна на 23 януари 2016 в 16:48 3921 17

Националният съвет на БСП взе решение Конгресът на партията да се проведе на 7-ми и 8-ми май в София, в НДК. Това обяви пред медиите лидерът на левицата Михаил Миков.

„Основната задача е да изпълним с политическо съдържание предстоящата отчетно-изборна кампания в партията, да се очертае курсът на партията, да се обсъдят сериозно конгресните документи и политическата платформа, защото България има нужда от друга политика”, заяви лидерът на левицата. Той уточни, че е предвидено да има етапно докладване на комисията, която трябва да проследи историята и перспективата пред БСП.

Председателят на социалистите разясни и нормата на представителство на форума, а именно 150 социалисти избират 1 делегат на Конгреса. Той припомни, че от началото на февруари започват събранията на основните партийни организации. Миков подчерта, че е приет и план за работа на Националния съвет в периода до Конгреса, защото не бива да се пренебрегва отговорностите в Народното събрание, в Европейския парламент и общинските съвети, където представителите на БСП трябва да отстояват последователна лява и социална политика.

Миков заяви, че дясното управление нанася сериозни поражения върху държавността и 25 години след приемането на Конституцията социалната, правовата, демократичната държава са изложени на много тежки изпитания. По думите му има крах на доверието в институциите и не само в тези на изпълнителната власт, но и към ВСС. Според Миков десните мерки по отношение на управлението на страната създават все по-голямо недоволство в различни обществени групи. Той даде пример със здравеопазването, където февруари по думите му ще влезе в сила нова уредба за доплащането на лекарствата, а април – пакетите със социално значими и други заболявания. „За нас това е много тревожен въпрос и той е израз на дясната политика. Целта е да се намалят средствата, които изплаща здравната каса и да се натоварят включително плащащите здравно осигуряване с допълнително плащане. Това за нас е крайно неприемливо”, категоричен бе лидерът на БСП.

Той определи като положително, че западни политици дават идеи за укрепване на границата между България и Македония, но попита кой плаща цената. „Плащат я българските граждани и българските гранични полицаи. Къде е европейската солидарност? Това са въпросите, за които ние ще настояваме правителството да отстоява в Брюксел”, каза още лидерът на социалистите.

По повод на вота на недоверие Миков коментира, че най-важно е да бъдат оформени мотивите. Според председателя на БСП те ще са определящи и по отношение на присъединяващите се към него. „Подписите нямат значение. Важни са темата и мотивите”, категоричен бе той и допълни, че сега разговорите са на ниво парламентарни групи, неучастващи и неподкрепящи правителството.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

24.01 2016 в 22:33

Михов,пиенето на алкохол е нанесло силни поражения на психиката ти.

24.01 2016 в 18:19

№ 14 -ти ми приличаш на "бетонна глава",едно и също си пишеш независимо,че истината е друга.Социалистическите предприятия ,които трябваше да продаде Агенцията по приватизация по времето на Костов,не струваха пукната пара,бяха фалирали,с остаряла технология и с по 500млн долара дългове!Икономиката беше фалирала,нямаше производство!А при кобургота ,николай василев продаде БТК за по -малко от нейната годишна печалба на офшорна фирма-за 260 млн долара,а тя струва 1,5 милиарда долара...Това е истината!А това,че в дясното по онова време имаше и доста боклук ,и внедрени от ДС ченгета,за това Костов няма вина!

24.01 2016 в 14:43

наздравеее е а миаллеее

24.01 2016 в 06:36

"А лешоядите дойдоха с кобурготски и мафията и монополите заеха своето място на пазара -при кобурготски" -- не баш. най-много приватизационни сделки с най-ниска цена се случиха при Лаборанта. При "лешоядите", сделките бяха много по-малко, а цените - в пъти над лаборантските. Защо? Защото мафията вече играеше с парите, осветлени от Костов и костовите аверчета - Ментата, Бакърджиев, Божков, Бисеров, Мафиански, Пъпката и още сума ти, дето не искам да им помня именцата.

23.01 2016 в 23:48

Да се разбира: Дясното управление нанася сериозни поражения върху червените, про-московски, антибъргарски мафиоти .

23.01 2016 в 21:44

Този клоун няма ли да млъкне накрая. Имаше шанса си да покаже каква алтернатива са БСП.

23.01 2016 в 20:50

Мишето май се страхува, че ако пак отидат на Бузлуджа, още няколко електорални единици ще гушнат свежата планинска трева, както стана предишния път. Затова - в София. Хем и пиячката в града е по-достъпна.
Наздраве, Мише!

23.01 2016 в 20:46

№9-всичко това ,което си изръсил за Костов са пълни глупости!А лешоядите дойдоха с кобурготски и мафията и монополите заеха своето място на пазара -при кобурготски!Той спря реформите,спря 5 и 6 блок на Козлодуй,започна отново корупционната БелЯне,разграбиха Булгартабак,продадоха БТК за жълти стотинки на офшорка и миленчо велчев със сина на кобургота-кирил осъществиха своята далавера с брейдиоблигациите...нататък всичко е ясно-мафията си има държава и министър председател дори!

23.01 2016 в 19:12

Номер 7 си ти самото и само ти знаеш на чий господ служиш с твойте глупости, но...

Управлението на Костов беше най-полезно за мафията на България. Костов направи приватизация по плановете на Виденов и изкара на светло капиталите, награбени през прехода до 97-а, срещу 10 процента. Бойко е резултат на консолидирането на осветлените от Костов капитали.

Колкото до резултатите, те се виждат и от икономическата статистика. Ръстът на икономиката по времето на Костовото управление е практически нулев и значително по-нисък от този в следващия период, когато имаше кратък но бурен наплив на капитали отвън, по три причини.

Продължаващото осветляване на откраднатото, което Костов не поиска да върне, очаквания скок в имотите в резултат на членството в ЕС, договорено и извършено от три десни кабинета - на Лаборанта, на Горския и на Съсела, и на периода на свръхликвидност на Грийнспан, който приключи през 2008-а.

Никой туземски вожд, живял в Бояна и ебал секретарки на Дондуков 1 няма заслуги за тия процеси.

Ни Костов, ни Монката, ни Серго.

23.01 2016 в 18:49

№7-на чии бог служиш?Всичките ти писания са ми добре познати от помиярската ченгесарска пропаганда!За тях е важно да внушат на ошашавения електорат ,че в тия 25 години преход не е имало полезно управление за България...А истината е ,че имаше!Управлението на Иван Костов беше единственото ,дясно управление,което беше полезно за България,което след осъществени наистина тежки реформи,които дадоха тласък на икономиката и тя постигна ръст на производството 2% още през 2000 год.И този ръст продължи нагоре и при калпавото управление на кобурготски,защото икономиката по принцип е инертна,трудно се задвижва и бавно спира...макар следващите управления да са калпави и крадливи като това на "герб"!