Местан: ДПС ще подкрепя и ГЕРБ на местния вот, ако има изгода

OFFNews 08 май 2015 в 08:40 6005 12

ДПС ще подкрепя и кандидати за кметове на ГЕРБ на местния вот наесен. Ще влезем в различни конфигурации, на около 80 места в страната изборите зависят и от нас, заяви лидерът на ДПС Лютви Местан по бТВ.

Кафето, което би трябвало да бъде символ на диалогичността в политиката - кафето с Бойко Борисов в Кърджали, се посреща с негативни нюанси. Това ме изненадва, готови сме за поливариантност на изборите, обясни Местан. Той уточни, че ДПС "ще се коалира и в дясно, и в ляво" за вота. Според него в 30 общини партията има шанс сама да спечели властта.

„ДПС без да затваря диалога с левицата, казва, че като либерална партия, ще води разумен диалог с дясното. Това е стратегия за изграждане на реален центристки образ”, подчерта лидерът на ДПС. 

Прихнах да се смея, когато чух, че над хасковския кмет Георги Иванов има чадър от ДПС, каза още Местан по повод думи на Методи Андреев за палата на градоначалника над 2,5 млн. лева. Никакви опити да припишат хасковския кмет на ДПС няма да успеят, заяви още Местан. Фактът, че Христо Бисеров е подкрепял лично Иванов за кмет, Местан обясни с миналото на бившия зам.-председател на ДПС в СДС. Лидерът на ДПС бе категоричен, че Движението иска прокуратурата да разкрие истината за парите на Бисеров и не разтваря чадър над него. 

Виждаме се, чуваме се с Ахмед Доган, анализите, които направих, се ползват и с неговата подкрепа, разкри още Местан. 

ДПС ще бъде домакин на среща на либералните партии на Балканите. На нея ще се разисква интерграцията на страните от западната част на полуострова в ЕС, стана ясно още от думите на Местан. Фактът, че Христо Бисеров е подкрепял лично Иванов за кмет, Местан обясни с миналото на бившия зам.-председател на ДПС в СДС. 

Ще искаме партията на европейските либерали АЛДЕ да инициира резолюция за отмяна на мораториума за разширяване на ЕС към Югоизточна Европа.

Трябва да се ускори и присъединяването на Турция, подчерта още Местан.

"На Балканите има много история, но тя не бива да разделя Лютви и Антон, Местан и Хекимян", каза още политикът в студиото с водещ Антон Хекимян. 

Като български гражданин бих се сражавал за България, каза Местан по повод проучването на "Галъп интернешенъл", според което 25% от хората у нас биха защитавали с оръжие родината си. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!