Симеонов: ДПС е заплаха за човечеството

Ивайло Анев 29 април 2015 в 10:18 4514 18

Снимка БГНЕС

Председателя на ПГ на Патриотичния фронт Валери Симеонов

Патриотичния фронт излезе с декларация, осъждаща поведението на ДПС от миналия петък, когато парларментът почете с решение масовото изтребление на арменци в Османската империя.

Според председателят на патриотите Валери Симеонов поведението на депутатите от партията на Лютви Местан е било проява на липса на морал и човечност.

От ПФ са възмутени как депутатите от движението напуснаха пленарна зала в момента, в който останалите формации почитаха паметта на жертвите с минута мълчание.

"Какви сте вие, уважаеми дами и господа от ДПС, кои сте и на кой кумир се кланяте", попита Симеонов и допълни "кого представлявате?"

Според лидера на НФСБ ДПС не представлява българския народ, който се характеризирал със своята човечност и състрадание. Той допълни, че от движението не представлявали и Европа, защото Европейският парламент признал арменския геноцид.

По думите на патриота от ДПС не представлявали и Турция, защото турският президент Реджеп Ердоган на 23 април 2014 г. поднася съболезнования на наследниците на избитите арменци. Тогава той заявява: „Искаме душите на арменците, загинали в събитията в началото на 20 век да намерят покой, а на внуците им поднасяме съболезнования".

"Вие, представителите на ДПС в българския парламент, отхвърлихте дори този елементарен акт на човечност - покой за душите на жертвите и съболезнования за внуците им", заяви Валери Симеонов. Той беше категоричен, че така партията е свалила окончателно своята маска и е показала озъбеното дивашко лице на една антибългарска и антиевропейска организация

По думите му ДПС е мафиотска структура, съставена от феодали, за която времето върви назад. "В този подход към миналото ДПС вече се намира някъде в мрачното и кърваво Средновековие на Османската империя", коментира Симеонов.

Затова от Патриотичния фронт продължавали битката за изваждане на ДПС от властта. "Движението е вредно и опасно не само за българския народ, то е заплаха за цялото човечество", разкритикува още Симеонов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!