Местан: Бисеров вън от ДПС, ако го осъдят

Нели Чолашка 16 ноември 2013 в 16:23 2958 2

Лютви Местан, председател на ДПС.
Лютви Местан, председател на ДПС.

 

Ако решенията на съда са осъдителни, г-н Христо Бисеров отпада като член на ДСП, обяви лидерът на партията не брифинг след заседание на Централния съвет на партията.

Той обяви, че днес не е бил обсъждан въпросът за нов зам.-председател на ДПС. 

Централният съвет реши днес, че приема оставката и освобождава Христо Бисеров като член на Централни оперативен съвет, член на Централното бюро и зам.-председател на ДСП.

Съветът освобождава Бисеров и като член на ДПС до приключване на съдебните дела, заведени срещу него, което е замразяване на членството му, докато приключат делата. 

Проведохме заседание на Централния съвет, за да вземем това неизбежно решение, скоро ще имаме друго заседание, на което ще бъдат разисквани останалите теми, уточни Местан.

ДПС използва, че техни членове и симпатизанти ще идват днес в София за митинга в подкрепа на правителството на Пламен Орешарски и реши да отметне и заседанието на Централния съвет за официалното отстраняване на разследвания за финансови измами Бисеров.

Заседанието се проведе в хотел "Интерекспо", който е на бул. "Цариградско шосе" на изхода на София.

Христо Бисеров подаде оставка от ръководните постове в ДПС и като депутата в 42-то Народно събрание на 3 ноември (неделя) след среща с Местан и почетния председател на ДПС Ахмед Доган. Мотивите не станаха ясни.

Два дни по-късно главният прокурор Сотир Цацаров обяви, че е получил сигнал от ДАНС срещу Бисеров и му повдигна обвинение за финансови измами.

Лидерът на ДПС Лютви Местан упорито твърди, че не е знаел какво са мотивите на Бисеров за оставката.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки