Цветанов: Прикриването на Бисеров от ГДБОП е манипулация

OFFNews 14 ноември 2013 в 12:40 2474 0

Цветан Цветанов пред съда  Снимка: Сергей Антонов
Цветан Цветанов пред съда Снимка: Сергей Антонов

 

Бившият вътрешен министър и зам.-председател на ГЕРБ Цветан Цветанов определи като спекулации информацията, че още през 2012 г. в ГДБОП е постъпила информация за финансови престъпления срещу Христо Бисеров, но е имало нареждане по този сигнал да не се работи.

Той обаче не даде конкретен отговор на въпроса има ли е сигнал срещу Бисеров в службите през 2012 г. Категоричен беше само, че не е спирал работата по сигнал срещу бившия депутат от ДПС.

"Само мога да кажа, че по времето на управлението на ГЕРБ реформите, които бяха направени в сектор сигурност доведох ГДБОП да бъде всепризната служба от евроатлантическите ни партньори.

Това, че парламентарното мнозинство  - ДПС, БСП и "Атака", направиха законодателни промени, самият факт, че в проектобюджета за 2014 г. са предвидили повече пари за подслушване, повече пари за ДАНС и по-малко пари за МВР, аз не зная как ще успеят да съхранят властта си с това полицейско присъствия, защото, за да го има това полицейско присъствие са необходими сериозни финансови ресурси", коментира Цветнов.

Той призова авторът на твърдението за прикрит сигнал срещу Христо Бисеров да излезе публично и да покаже документи.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews