Меглена Кунева: Горещата точка е проява на солидарност

Последна промяна на 25 септември 2015 в 22:05 1763 11

"Горещата точка е проява на солидарност, тя е едно от средствата за правене на политика по отношение на бежанците и мигрантите."

Това каза вицепремиерът Меглена Кунева пред БНТ.

"Терминът „гореща точка” не е напълнен толкова със съдържание и традция , тъй като е роден на 13 май т.г., а едва на 25-26 юни Съветът приема заключение за тяхното създаване", заяви Кунева.

"Това е възможност за проява на солидарност. В началото тази проява на солидарност е към Италия и Гърция, които са с най-голям натиск от страна на бежанци, които не успяват физически да обработят толкова много документи и да кажат кои от тях са за връщане, кои са от Сирия или от други сигурни страни.", добави вицепремиерът.

"Сега, когато има много голям наплив към Германия на бежанци, които трябваше да извършат това сортиране, се оказа че германците сами поискаха да затворят границите, защото не могат да обработят всички, коментира Кунева.

"Хората са настанени, докато биват разпределени – дали ще останат, дали ще се върнат. Аз не бих използвала думата „лагер”. Ако Европа искаше да употреби думата „лагер” щеше да я използва”, каза още тя.

Отново по отношение на "горещата точка":

"Горещата точка е въпрос на повече средства, пращане на администратори от FRONTEX, каза още тя, но отбеляза ,че в същото време местните власти са длъжни да предоставят помещения. На никоя страна не може да ѝ бъде наложена такава точка. Замислено е като помощ, ако страната поиска такава."

Вицепремиерът повдигна въпрос относно Шенген: "Къде е България? В Шенген или не? Ние извън очертанията на Европа ли сме или сме в очертанията на Европа? Защото когато Европа казва, че ще пази границите си е много важно да разберем къде е България."

Кунева добави, че "едно от нещата, които ще се случат до края на годината - това е Европа да има обща гранична охрана (European Border Guard)".

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

26.09 2015 в 19:00

Изказано по грамотен начин, "Гореща точка", г-жо Кунева, в случая е едно оперативно-управленско функционално понятие.

26.09 2015 в 18:10

Нищо лично ! Хайде, холъм, да не ни напътстват с бщрократични разяснения личица с капацитета на изпълнителни еврочиновници ! Поредното предизвикателство отново показва, че ЕС се нуждае от спешно усъвършенстване на собствения си политически модел и механизми за оперативно управление. ЕС трябва да бъде активна страна в анализиране на причините и в решаването на световните проблеми, а не в консуматор и пасивен буфер на последствията ! Г-жа Меркел може и да се е превърнала в символ на нова Германия, готова да оказва помощ на Третия свят. Но след като решенията й не са плод на изпреварваща единна Европейска стратегия, тактика и правила, тя рискува да се превърне в символ на унищожение на крехката конституционалност и интегритет на Европейския Съюз !

26.09 2015 в 08:09

Тази жена е типичния представител на кастата, която доведе света до тази криза. Това е една каста, която има различия само в името, но не и в същността си - дали в Англия ще ги наричат аристократи, в Америка - магнати, при комунизма това беше партийна номенклатура. Та вижте, че Ирина Бокова, Миглена Кунева, Сергей Станишев са отрочета на на тази номенклатура и заемат/заемаха високи постове на международно ниво.
Тези хора доведоха света до огромно разделение, чрез съсредоточаване на политическа, икономическа и медийна власт.
Постоянните войни и конфликти, които се поддържат от тази каста водят единствено до обедняване на едни хора и забогатяване на други. А в бедността много лесно виреят и радикални религии и учения.
Европа е типичен пример как управляват тези хора - глупави директиви и регулации. То не беше краставиците да са прави, кокошките да са щастливи, телефоните да са с едно зарядно.
И когато дойде истинската криза лъснаха голите им задници - неадекватни реакции и паника. Сега тази госпожа се опитва да ни залее отново с типичните общи приказки и кухи фрази, изпразнени от съдържание точно от тях - солидарност, морал, хуманност. Къде им беше солидарността и хуманноста когато разориха държави като Либия, Ирак, Сирия? Наказваха диктатори, които не ги слушаха и слагаха послушни правителства. Каква е разликата между това което направи СССР в Унгария- 56, Чехословакия- 68, Авганистан-80 и САЩ в Чили-74, Салвадор, Гренада, Ирак, Авганистан, Франция в Алжир, Европа в Либия? Никаква - това са едни и същи хора.
Е , тази кака е от тази група, но много в периферията. Та сега нека си говори каквото си иска - духът е изпуснат от бутилката.

26.09 2015 в 01:50

"Меглена Кунева: Горещата точка е проява на солидарност" - Солидарност за какво ?! да преселим целия свят в Германия и Швеция ? Ако искаш да им помогнеш попитай приятелчетат си по меките мебели с големите заплати и "високите морални ценности" кога ще спрат да се месят в живота на другите народи, с войни, смяна на режими и прочие глупости. На тия които бягат към Европа не им трябват горещи точки ,трябва им помощ на место, там където са се родили да започнат да живеят нормално, ако неможеш да им го осигуриш не дрънкай глупости.

26.09 2015 в 00:28

Тая кривоустата що не се разкара

25.09 2015 в 23:07

Кунева, комунистическо-брюкселска подлого, добре че си точно Г-жа НИКОЯ, та мое да си плямпаш квото искаш, еврокурво проста...

25.09 2015 в 22:57

Кунева е един провален политик.дадоха и пост,колкото да задоволят прищявките и.Цял живот е била на държавната ясла-още от 1988г.(преди 27 години-за сведение на младите,които сега виждат Кунева в това и амплоа).Оттогава досега-в комунистическия комитет по "правата на човека" на ортодоксалния комунист К.Теллалов,после-съветник в Мин.съвет,депутат,евродепутат,еврокомисар,министър,шеф на партия,сега вицепремиер.Кой изобщо и вярва,както и на нейните приказки? Тя е един чиновник,който служи еднакво прилежно и на комунистите,и на бюрократите от Брюксел.

25.09 2015 в 22:48

А ако аз , съвсем хипотетично мЕгленче те набарам в тъмното и удвоя диаметъра на аналния ти свинктер , ще проявиш ли солидарност спрямо моите сексуални нужди ???

25.09 2015 в 22:45

Правилно ѝ казват Мадам Yes! Обаче този път горещата ѝ точка ще ни разкаже играта...

25.09 2015 в 22:38

Къде си ма Пръмова, де се губиш? Хората точки направиха, а ти дремеш...