Мартин Димитров поиска НАП да провери "популярните каси"

OFFNews 11 юли 2016 в 22:00 2839 0

В България работят над 20 взаимоспомагателни каси, а в повече от пет случая, в имената им присъства банка. Искаме Националната агенция за приходите да ги провери всичките.

Това заяви пред БНТ депутатът от Реформаторския блок Мартин Димитров.

По думите му двата случаи, при които хора загубиха парите си, вложени в т.нар. популярни каси в Дупница и Сливен, са основание за подобна проверка.

Димитров посочи, че част от тях може би работят по правилата и ако това е така, няма от какво да се притесняват.

Депутатът предупреди, че щом някой дава много висока лихва, значи има и висок риск от загуба на парите.

Той коментира още, че България трябва да развива своята професионална армия, защото в съвременния свят няма нужда от численост, а от специално обучени хора, подготвени да работят със сложна техника. 

"Трябва да бъдат предприети някакви мерки, но тези мерки не трябва да са връщането на наборната военна служба. Тези мерки включват окомплектоване на професионалната армия, на ниво ЕС - по-добро сътрудничество, включително създаване на общи военни сили на ЕС. Това са първите стъпки обаче. Защо през НАТО, не е лошо да стане и като общо решение, действие на ЕС, т.е. да има две линии на сигурност: да разчитаме на НАТО от една страна, а от друга страна - на общите военни сили на ЕС", подчерта Мартин Димитров.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови