Марешки: В политиката отново има страх, властта защитава картелите

OFFNews 02 юли 2017 в 11:43 7963 3

Всички, които не харесваме държавата на картелите, монополите и корупцията трябва да се обединим. Ние сме в коалиция с българския народ срещу коалицията на картелите, заяви заместник-председателят на Народното събрание и лидер на ПП ВОЛЯ Веселин Марешки по БНР.

Според него от ставащото в момента е ясно, че правителството има програма и тя е в защита на картелите. Само то носи отговорност защо има картел в България. 

„През октомври 2016г. председателката на КЗК каза, че разполага с безспорни доказателства за картел при горивата. Няколко месеца по-късно - през март 2017г., същата дама обяви, че картел няма. Какво се е случило през тези месеци, че позицията на КЗК се промени на 180 градуса?! Освен това, че започна изпълнението на черна пиар кампания срещу мен и ВОЛЯ, в която безпрецедентно бяха употребени държавната телевизия и парламента, а сега и прокуратурата. Изводът е един и то много ясен- има срастване между картела и държавата, има държавен чадър над картела, обяви Марешки.

Той коментира и атаките срещу него и ПГ на ВОЛЯ. „Пускат се фалшиви новини, а когато животът ги опровергава, никой не излиза да го каже. Хвърлят се в публичното пространство лъжи, които ни принуждават да се обясняваме, вместо да говорим за много по-сериозни неща. Например за случая с НДК - за нас той също е част от темата за картела, за ограбването на народа с милиарди годишно. Боршош трябва да каже кои са тези, които са го карали да прави неща на ръба на закона. Искаме прозрачност. Дали парите за полицаите също не отиват в картела? Ако нямаше тези далавери, учители, пенсионери, полицаи щяха да живеят много по-добре”, категоричен беше лидерът на ВОЛЯ. 

В отговор на въпрос какво му казват хората, които го срещат, той отговори: „За мен основното е да продължавам да живея така, че да гледам децата и внуците си, живот и здраве, както и българските граждани, спокойно в очите. Хората ми казват „ Вие сте единственият, който се опитва да се бори срещу държавата на картелите и мутрите”. Това е оценката, която постоянно чувам от всички, с които се срещам, дори и на улицата.

По думите на Марешки, в момента в политиката отново има страх. „Не очаквам добри времена за правителство, което е тръгнало да заплашва всеки, който мисли различно от него. Сега се борим поединично, но утре ще се обединим и ще си върнем нормалната държава”, заяви Марешки.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10571

3

Hissarion

03.07 2017 в 10:32

Магарешки е в коалиция с българския народ. Целта на тази коалиция е личното обогатяване на Магарешки. Ролята на българския народ е да си затваря очите.

9005

2

Plamen Dochev

02.07 2017 в 23:00

Казано е: По делата ще ги познаете!
Едно говори Мареши, но какво върши? Не гласува ли и той и Воля за тази власт? Не стана ли зам шеф на Парламента?