Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Марешки даде имунитета си за втори път

OFFNews 29 юни 2017 в 09:59 2030 0

Лидерът на Воля Веселин Марешки е дал писмено съгласие да бъде отнет депутатския му имунитет. Съгласие за имунитета си е дала и неговата депутатка Кръстина Таскова. 

Имунитетът на трима депутати от Воля беше поискан миналата седмица от главния прокурор Сотир Цацаров. Третият депутат е  Пламен Христов, който обяви, че ще даде имунитета си, но все още не е подал съгласието си.

Прокуратурата поиска имунитета на тримата депутати заради разследване за изнудване на аптекари.

Според данните на държавното обвинение между 2012 г. и 2015 г. във Варна, Добрич, Видин, Плевен и София народният представител Веселин Марешки е заплашил 7 собственици на аптеки с увреждане на имущество и други противозаконни действия с тежки последици за тях.

От прокуратурата твърдят, че целта на Марешки е била да принуди собствениците на аптеки да се задължат да купуват при неизгодни условия лекарства от неговия склад.

След разследването се установява, че за аптеките в района, включващ областите Стара Загора, Хасково, Кърджали и Пловдив била определена да отговаря Кръстина Таскова. За района, включващ областите София, Плевен, Ловеч, Враца, Видин, Монтана, Перник, Кюстендил и Благоевград бил определен Пламен Христов. С района, обхващаш областите Варна, Шумен, Добрич и Разград се ангажирал Веселин Марешки.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews