Марешки: МВР купува скъп бензин за полицията от картела

Антония Чорева 30 юни 2017 в 15:12 7487 0

Лидерът на "Воля" Веселин Марешки днес анализира кризата в Българската полиция от своята гледна точка - парите на народа и на полицаите ги няма, а в това време МВР плаща скъпо гориво на картела.

В декларация от парламентарната трибуна Марешки заговори за писмо, което той е изпратил на министъра на вътрешните работи Валентин Радев. В него депутатът и бизнесмен, който има собствени бензиностанции, пита МВР откъде си купува горива за нуждите на полицията.

И Марешки прочете отговора на министъра от трибуната: "Има сключени договори, но не с бензиностанции, а с избрани доставчици, отговарящи на комплекс от критерии. Договорите са достъпни на официалния сайт. А годишният разход за горива е различен през различните години и зависи от много фактори - брой на структурите, брой на автомобилите, криминогенната обстановка и други". 

"Вие разбирате ли нещо от този отговор, аз не", попита депутатите той и си отговори сам. 

Марешки обясни, че в момента има места, където цената на колонка е с 40 стотинка по-ниска, а МВР плаща с 40 стотинки повече за гориво.

"Плащаме с 40 ст. повече, за да пълним джобовете на картела. С разграбен бюджет от един втори монополист не остават пари за хората. Ограбваме парите на МВР и пълним джобовете на картела", категоричен беше Марешки, като след това добави, че по този начин не остават пари за мотивация на полицаите. 

Депутатът поиска от министър Радев да покаже реалните неща, а от премиера Бойко Борисов да застане зад гърба на вътрешния министър, за да се разбере какво се случва с парите на народа. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!