Манолова: Избори края на септември

OFFNews 07 юни 2014 в 13:33 11931 24

Мая Манолова

"Ние сме за това изборите да са в кратки срокове, като не лишим хората от лято и не застрашим бюджетната процедура. Това би могло да е и в края на септември", заяви пред БНТ зам.-председателят на парламента Мая Манолова.

На въпроса за конкретната дата на предсрочните избори Манолова заяви, че колкото и да им се иска на ГЕРБ, вотът не може да се случи още следващата седмица. По думите на червеното острие кабинетът е обвързан с ангажименти, които са важни за живота на хората.

Манолова опроверга слуховете за прекалено напрежение между коалиционните партньори БСП и ДПС, но заяви, че всеки трябва да извлече поуки от тази съвместна работа.

"Няма вечни партньорства с политиката. От началото на партньорството ни с ДПС имахме една ясна цел - да спрем полицейщината, да спрем рекета върху бизнеса, да спрем социалното замразяване. Мисля, че го постигнахме. Всеки трябва да си вземе поуките от това партньорство и занапред в подобни отношения д аима повече искреност, мисъл, предвидимост, откритост и яснота за гражданите", изтъкна Манолова.

Тя заяви, че бъдещата политика на БСП ще бъдат обсъждани на Националния съвет на партията във вторник. По думите й не е редно цялата вина за изборните резултати да се прехвърля върху председателя.

Манолова още веднъж повтори, че не е привърженик на идеята за задължителното гласуване и подчерта, че тази тема също ще бъде дискутирана във вторник.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!