Макрон се среща с президента и премиера, Бриджит в двореца в Балчик с Радева (галерия)

OFFNews 25 август 2017 в 07:52 12832 4

Френският президент Еманюел Макрон ще се срещне днес в двореца „Евксиноград“ във Варна с президента Румен Радев и министър-председателя Бойко Борисов.  ще проведат разговори с него.

Макрон и съпругата му Бриджит пристигнаха в страната късно снощи. 

Перспективите за развитие на двустранните отношения между България и Франция, двустранното икономическо, инвестиционно и културно сътрудничество, охраната на външните граници на Европейския съюз, както и идеите за бъдещето на Европа ще бъдат сред акцентите на срещите на френския президент в България.

Във фокуса на разговорите ще бъдат също така заложените в програмата на Българското председателство на Съвета на ЕС приоритети, европейската перспектива на Западните Балкани и присъединяването на страната ни към Шенген и към Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР). 

Церемонията по посрещането на президента на Френската република е от 10.00 часа пред двореца „Евксиноград“, след нея ще се състои официалната снимка на двамата президенти и техните съпруги.

След церемонията президентите Радев и Макрон ще проведат среща „на четири очи“ и ще ръководят пленарните разговори между официалните делегации на двете президентски институции. 

От 11.35 часа е срещата на „четири очи“ между министър-председателя Бойко Борисов и президента Макрон, която ще бъде последвана от пленарни разговори. От българска страна в тях ще участват вицепремиерите Екатерина Захариева, Томислав Дончев и Красимир Каракачанов, както и министър Владислав Горанов. 

В късния следобед министър-председателят Бойко Борисов и френският му гост ще посетят Центъра с навигационни симулатори във Висшето военноморско училище „Н. Й. Вапцаров“ във Варна. 

Бриджит Макрон и Десислава Радева пък ще посетят Ботаническата градина и Двореца в Балчик. Двете дами ще отидат там, веднага след като приключи официалната закуска. Точният час обаче не се съобщава заради мерки за сигурност. По график разходката трябва да продължи 50 минути. Ще им бъде показана експозицията от кактуси и сукуленти, която е втората по големина в Европа след тази в Монако, както и колекцията от тропически и субтропически растения.

Предвидено е и посещение в личната вила на кралица Мария Единбургска. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13507

4

Дедо Бойко се подигра с Макрона много отдавна:

" Не е страшно да си дедо, лошо е с баби да спиш"

18551

2

Нострадамус

25.08 2017 в 12:13

Макрон ще се срещне на четири очи с Президента Румен Радев без никакви проблеми, могат да разговарят на английски и на френски, но с премиерчето Боко Борисов трябва да се срещнат на ОСЕМ очи - един преводач и един политолог за да разяснява на Бочко какво е искал да каже Макарон !!!