Майките с високи заплати ще могат да се връщат по-бързо на работа

OFFNews 28 юни 2016 в 15:11 3453 2

Промени в Кодекса на труда ще стимулират майките с по-високи доходи да се върнат по-рано на работа. 

Това заяви във Враца министърът на труда и социалната политика Зорница Русинова, цитирана от Дарик. Обмисля се въвеждането на допълнителни форми в трудовото законодателство, които да са в помощ на работещите майки, така че те по-добре да съчетават служебните и семейните си ангажименти. Новите възможности ще се отнасят и до бащите, които ползват родителски права.

"Това е начинът, по който трябва да подпомогнем работещите хора, а не със социални плащания", категорична бе министър Русинова. Обезщетенията за деца остават същите

През юли Министерството на труда и социалната политика ще стартира възможността публичните институции, общините и областните управители да кандидатстват по проект "Красива България" с проекти за организиране на детски кътове и занимални за работещите служители.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12005

2

Анна Симова

29.06 2016 в 13:57

Въпросът е да се направи като хората. И все пак, не ви ли хрумва, че една майка може да иска да е до детето си през първите 2-3 години, когато е така важна и нужна за детето? Ако тези промени предвиждат майката да може да е повече време с детето си, а не само 2-3 часа вечер, да има възможност да го кърми - тогава ок.

12447

1

LDK

28.06 2016 в 17:22

Звучи интересно, но ми се искаше да има малко повече конкретика, за да се разбере как ще я бъде. Притеснява ме да не решат просто да задължат работодателите да дават някакви надбавки, което се е доказало като контрапродуктивно.