Майката на депутат от ГЕРБ фаворит за шеф на КЗК

OFFNews 09 юни 2016 в 08:19 7813 2

Снимка Столична община

Юлия Ненкова

Майката на депутат от ГЕРБ е фаворита на управляващата партия за председател на Комисията за защита на конкуренцията. Майката на депутата Александър Ненков Юлия Ненкова е и зам.-кмет на София.

Срокът за внасяне на кандидатури в парламента за новия състав на КЗК изтича днес. ГЕРБ предлагат още за член на антимонополния орган Георгица Стоянова, шеф на правната дирекция на Министерството на отбраната.

Кандидатът на БСП е Анна Янева, зам.-министър на икономиката и енергетиката в кабинета "Станишев". АБВ внесе номинацията на офицера-адвокат Николай Илчев, СДС на шефа на "Екоинженеринг - РМ" Красимир Витанов. 

Напусналият групата на ДПС депутат Муса Палев е внесъл документи за Кирил Дойчинов, който от 2005 до 2009 г. е работил като юрист в КЗК – една година в дирекция "Нелоялна конкуренция" и три години като старши експерт към дирекция "Обществени поръчки и концесии", съобщи Дневник. Българският демократичен център предлага Стамен Гърбелов, който от 2008 г. работи в дирекция "Нелоялна конкуренция" към КЗК, а от 2013 г. е и неин директор.

Кандидатът на Патриотичния фронт е зам.-министърът на отбраната Димитър Кюмюрджиев, който беше член на КЗК между 1997 и 2003 г. 

Депутатът от Гражданската квота на Реформаторския блок Мартин Димитров заяви, че ще номинира Георги Ганев от Центъра за либерални стратегии. 

Процедурата по избор на състав на КЗК през март се провали, тогава Росен Желязков оттегли кандидатурата си.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови