Комисията в НС отряза РБ и подкрепи ГЕРБ за КЗК

ОFFNews 13 април 2016 в 20:14 2921 1

Снимка "Канал 3"

Парламентарната комисия по правни въпроси не подкрепи предложението на Мартин Димитров и Петър Славов от РБ провалената процедура за избор на състав на Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) да бъде прекратена и да се започне нова.

Вместо това комисията подкрепи искането на ГЕРБ процедурата да се спре, но без да се започва друга.

„Приемайки този проект за решение, рискуваме да потвърдим съмненията в обществото, че Народното събрание умишлено бави избора на нов състав на КЗК", заяви Славов по време на дебатите.

На 6 април Славов и Димитров внесоха проект за решение, с който искаха старата процедура да бъде прекратена и веднага да бъде стартирана нова.

Те предложиха да се прекрати процедурата, започната на 24 февруари тази година и да стартира нова. В началото на миналия месец единственият кандидат за председател на КЗК - Росен Желязков, се отказа от състезанието. До това се стигна, след премиерът Бойко Борисов нареди на ГЕРБ да не участва в процедурата по избор на нов състав. Причина за това искане беше обвинението на лидера на ДСБ Радан Кънев, че за новия състав на КЗК се правят задкулисни договорки.

Оттогава обаче процедурата така и не беше прекратена и не беше започната нова. На 14 март Делян Добрев от ГЕРБ обяви, че "следващите няколко седмици да се рестартира процедурата за избор на състав на КЗК", но до момента това не се е случило.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови