Quantcast

Мая Манолова: Станишев има европейско бъдеще

OFFNews Последна промяна на 04 юни 2014 в 08:36 2636 13

Сергей Станишев е политикът в България, който има най-много възможности пред себе си. Той е политик от международен, европейски мащаб. Възможностите пред него са много. Той има европейско бъдеще, има реални възможности, каквито няма друг български политик, но той предпочита да остане и да решава въпросите в БСП, защото не остана време за промяна.

Това коментира в студиото на bTV депутатът Мая Манолова. 

Тя обясни, че Сергей Станишев ясно е заявил, че няма намерение да става евродепутат. От думите ѝ не стана ясно обаче дали лидерът на БСП има амбиции да се бори за пост в Европейската комисия. 

Манолова обясни, че "на този етап" въпросът с оставката на Станишев като председател на партията не стои на дневен ред. 

"Не сме едноличен орган, който да каже, кой е виновен и кой трябва да поеме вината и да си подаде оставката. Това може да стане на по-висш форум", обясни Манолова и допълни, че "лов на вещици в БСП няма да има".

"Пред нас стои сериозното предизвикателство да си активизираме партията", обясни Манолова.  

Тя призна, че в партията е нужна по-голяма самокритичност.

По думите ѝ, освен обсъждането на персонални промени в партията, ще се обсъждат и промени в кабинета. Това обаче ще стане, след като кабинетът отчете постигнатото за една година и бъде направен анализ в кои секторни политики има изоставане. На въпрос кои са министрите, при които има изоставане в работата, Манолова отговори: 

"Въпросът не е в персонализацията. За мен и БСП конкретиката е в конкретни политики, които трябва да се случат."

По думите ѝ левите хора нямат усещането, че БСП управлява и че поетите ангажименти се изпълняват. "Като че ли правителството няма хоризонт, в който да се каже какво се прави. Най-важното, което трябва да се ускори в работата на правителството, е икономическата му политика и възстановяване на икономиката", обясни Манолова.

Според нея са изпълнени много социални мерки, но има необходимост от ускоряване на икономиката и програмата за реиндустриализация на правителството.

"Ние не се боим от избори. БСП е партия, която е показала, че много бързо се мобилизира. Още повече, че нивото на нахъсване сред тях е голямо особено след заявките за ревашизъм на ГЕРБ и за връщането им и във властта на всяка цена", каза Манолова и обясни, че в 90% от страните от Европейския съюз управляващите партии са загубили изборите. 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

25.06 2014 в 17:43

полковник03:08 25 юни 201470
+ 10
- 2
МАНОЛОВА, СКЪПА, КАКВО ТИ КАЗАХ, ЧЕ ЩЕ ТЕ ИЗКЛАТЯТ ИЗОТЗАДЕ, ДУПЕШКАТА, ЗАДНЕШКАТА, "МАЯСЪЛЕШКАТА", КАКТО КАЗВАТ КОАЛИЦИОННИТЕ ВИ ОРТАЦИ. НАТЮР, БЕЗ ВАЗЕЛИН! МАЙЧЕ,ЗАЙЧЕ,ОТ "МАЯ" МАЙ СТАНА "МАЯ МАЯСЪЛА"! ПОЧТИ ВСИЧКО ЗАГУБИ! В МОРАЛЕН ПЛАН, БЪРЗАМ ДА КАЖА! НЯМА ЛИ ПОНЕ ВЕДНЪЖ ДА РИПНЕШ, АМА ИСКРЕНО, ИСТИНСКИ, НЕ ПОРЪЧКОВО, ЗА ДА ТИ ВИКАТ ПРОСТИТУИРАЩИТЕ ДЖУРНАЛЯ "ПОРАЗЯВАЩАТА..." ...КОЕТО Е ПО СКОРО ОБИДНО, ЗАЩОТО ВНУШАВА ЧЕ СИ МАША, ЧЕ ТЕ БУТАТ НАПРЕД ЗА ДА ТИ ОПЪРЛЯТ ПЕРУШИНАТА,ДА ТИ ГЛЕДАТ СЕИРА. ЗНАМ ЧЕ МЕ ЧЕТЕШ, ПОСЛУШАЙ МЕ ВЕДНЪЖ. НЕ ИСКАШ ДА ТЕ ЗАПОМНЯТ КАТО ВЛАГАЛИЩЕН ТАМПОН НА МОНИКАТА ИЛИ КАТО ПАМПЕРС ЗА ИДИОТКАТА ПИРГЬОВА И МЪЖКАТА СЕКРЕТАРКА ЯНАКЕТО СТ.! НАБУТАХА ТИ ГО БЕЗ ВАЗЕЛИН, ОБЕРИ КАКВОТО СЕ СТИЧА ОТ ДУПЕТО ТИ И ИМ ГО ПЛЕСНИ В ЛИЦЕТО НA СТАНИШКИТЕ !!

04.06 2014 в 13:00

Другарки и другари,
Вече и неговия политически компаньон Мартин Шулц се гнуси от този парцал и се чуди как да се отърве.
Товаршч Станишев има бъдеще единствено, като пудел на Путлер в ЕврАзийския 'съюз'!
БСП е престъпна партия пълна с руски продажници и заниманието им е да е саботира България и ЕС.

04.06 2014 в 11:21

Пълни смехории! Какво европейско бъдеще има този неудачен специалист по униформите на Червената армия?! Бегайте у лево, и в Сибир, нещастници прости и продажни!

04.06 2014 в 10:52

А в Евразийският съюз няма ли бъдеще? Да го пратим губернатор в Сибир? Или, от мен да мине, нали му е украинска жилката- в Крим.

04.06 2014 в 10:51

Хоризонта госпожа Манолова е илюзия на гледната точка. Илюзия е също така и твърденията Ви че има работещи звена в правителстовто. Станишев политика с бъдеще който няма спечелени избори и управлява благодарение на това че играе ролята на ибрик.

04.06 2014 в 10:48

БСП трябва да се преименува. Примерно "Българска Крадлива Партия". Тъкмо ще се върнат към истинското си име "БКП"

04.06 2014 в 10:20

Рядко глупави - така се насраха, а сега обясняват,че торта са сготвили. Така се овъртяха, а сега обясняват, че било изкуство. Цирк!

04.06 2014 в 10:05

Всички СИЛНО се надяваме Серж НИКОГА да не сдаде поста си в БСП. Това гарантира забвение на столетницата и по-хубави времена за България.

04.06 2014 в 09:55

Надуха ни главите с повтарянето за социалните мерки: "увеличихме майчинските, дадохме 100 лв. детски, увеличихме пенсиите".Видя се, че това не работи и сега се пригответе да слушате:" реиндустриализация...реиндустриализация...."

04.06 2014 в 09:47

Мая Манолова, премиер :D

Тая толкова да си е повярвала, няма по-заблудена патка на света