Мая Манолова: Станишев има европейско бъдеще

OFFNews 04 юни 2014 в 08:36 3015 13

Сергей Станишев е политикът в България, който има най-много възможности пред себе си. Той е политик от международен, европейски мащаб. Възможностите пред него са много. Той има европейско бъдеще, има реални възможности, каквито няма друг български политик, но той предпочита да остане и да решава въпросите в БСП, защото не остана време за промяна.

Това коментира в студиото на bTV депутатът Мая Манолова. 

Тя обясни, че Сергей Станишев ясно е заявил, че няма намерение да става евродепутат. От думите ѝ не стана ясно обаче дали лидерът на БСП има амбиции да се бори за пост в Европейската комисия. 

Манолова обясни, че "на този етап" въпросът с оставката на Станишев като председател на партията не стои на дневен ред. 

"Не сме едноличен орган, който да каже, кой е виновен и кой трябва да поеме вината и да си подаде оставката. Това може да стане на по-висш форум", обясни Манолова и допълни, че "лов на вещици в БСП няма да има".

"Пред нас стои сериозното предизвикателство да си активизираме партията", обясни Манолова.  

Тя призна, че в партията е нужна по-голяма самокритичност.

По думите ѝ, освен обсъждането на персонални промени в партията, ще се обсъждат и промени в кабинета. Това обаче ще стане, след като кабинетът отчете постигнатото за една година и бъде направен анализ в кои секторни политики има изоставане. На въпрос кои са министрите, при които има изоставане в работата, Манолова отговори: 

"Въпросът не е в персонализацията. За мен и БСП конкретиката е в конкретни политики, които трябва да се случат."

По думите ѝ левите хора нямат усещането, че БСП управлява и че поетите ангажименти се изпълняват. "Като че ли правителството няма хоризонт, в който да се каже какво се прави. Най-важното, което трябва да се ускори в работата на правителството, е икономическата му политика и възстановяване на икономиката", обясни Манолова.

Според нея са изпълнени много социални мерки, но има необходимост от ускоряване на икономиката и програмата за реиндустриализация на правителството.

"Ние не се боим от избори. БСП е партия, която е показала, че много бързо се мобилизира. Още повече, че нивото на нахъсване сред тях е голямо особено след заявките за ревашизъм на ГЕРБ и за връщането им и във властта на всяка цена", каза Манолова и обясни, че в 90% от страните от Европейския съюз управляващите партии са загубили изборите. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Подкастът на OFFNews