Магдалена Ташева след загубата: Тишината е единственият лек за болката ми

OFFNews 31 март 2017 в 16:18 24489 4

Снимка Личен фейсбук профил

Магдалена Ташева

Бившият депутат от "Атака" Магдалена Ташева остана извън новото Народно събрание, отреди вотът от 26 март. Макар да бе кандидат за депутат от една от бъдещите парламентарно представени сили - Обединени патриоти, Ташева остана под чертата, тъй като в Пловдив-област националистите взеха само едно депутатско място.

Ташева бе втора в листата след водача Борис Ячев.

Благодаря на всички атакисти, родолюбци или просто приятели, които бяха с мен и до мен в последната битка.
Загубих.

Един разкошен период от живота ми свършва и сега се прощавам с него. Моля, не коментирайте. Тишината е единственият лек за болката ми, написа във фейсбук профила си Ташева.

Магдалена Ташева е журналист по професия, но стана популярна като депутат от "Атака" с цветисти каузи и култови изцепки - например за налагане на стандарт за презервативите. Подреди се сред яростните критици на хомосексуалността. По повод смъртта на Джордж Майкъл например коментира:

Джоpдж Маккъл е починал преди часов, едва 53-годишен. Пишат, че предал Богу дух мирно и спокойно в имението си в Оксфордшир. Той бе отявлен хомосексуалист и пропагандатор на педерастията. Изглежда и от това е умрял. Иначе не мога да си представя поради какви други болести би умрял един мултимилионер, освен от нелечимата СПИН... Иначе държеше да се знае, че е християнин."

Ташева бе обявена за персона нонграта в Украйна. Забраната дойде, след като тя замина като международен наблюдател на референдума за анекса на Крим и обяви, че присъединяването на територията към Русия е законно. „Дошлият на власт с нацистки преврат олигарх Порошенко не представа да ме ласкае. Аз да бъда оценена като заплаха за националната сигурност и териториална цялост на 46-милионна Украйна, над 6 пъти по-голяма от България, е нещо повече от ласкателство", заяви тогава Ташева, цитирана от пресцентъра на "Атака".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови