Мишо Шамара и Ташева от „Атака“ в доклад на Държавния департамент

OFFNews Последна промяна на 29 юли 2014 в 17:22 27862 19

Снимка Николай Варадинов / Булфото

Мишо Шамара.

Рапарът Мишо Шамара и депутатът от „Атака“ Магдалена Ташева попаднаха в годишния доклад на Държавния департамент на САЩ за състоянието на религиозните свободи в България.

През юли 2013 г. рапърът Михаил Михайлов (Мишо Шамара) критикува бившия финансов министър в телевизионно интервю, излъчено на живо, наричайки го „еврейска гад”. Нямаше непосредствена реакция нито от страна на интервюиращия репортер, нито на правителството. В последвалото си извинение Михайлов обясни, че коментарът му бил клише - пише в документа.

В доклада се посочва още: "През октомври Магдалена Ташева, депутат от „Атака”, нарече бежанците „частна мюсюлманска армия, обучена за терористични действия в лагери край турско-сирийската граница“. Екстремната националистическа партия ВМРО продължи да организира протести пред съда в Пазарджик срещу носенето на религиозно облекло и пропагандирането на исляма".

През февруари близо 1 000 души участваха в шествие в центъра на София, организирано от Българския национален съюз в памет на генерал от времето на Втората световна война, известен с антисемитските си възгледи и пронацистка дейност, пише още в документа. 

В годишния доклад на Държавния департамент на САЩ фигурира и следният пасаж:

"Потребители на социалните медии отправиха обвинения към изтъкнат американски гражданин, че е виновен за антиправителствените протести, започнали през юни. Според тях, мотивиран от еврейския си произход, той е финансирал НПО, които са се изявявали активно в протестите." 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

30.07 2014 в 16:30

но тъй като 'еврейската гад" отдавна е служител на банката на неговите господари, Шамара вече не се упражнява по негов адрес. А иначе любителите на путин и орешарски са големи"антифашисти".Някаква странна комбинация между антисемитизъм и антифашизъм, която gи докара до абсурда да твърдят, че евреите са фашисти и нападат русия(тъй като украйна била новата русия) а кое й е новото, като киевска рус е почнала от украйна- един бог знае.....изобщо, тотална мозъчна недостатъчност.

30.07 2014 в 16:07

Религиозните свободи са прикрита форма на свободия и дезинтеграция. Дали ще става дума за ислям, православен фундаментализъм или амеракинаски евангелизъм, няма разлика. У нас съществуват и от трите вида, добре финнасирани от заинтересованите страни. Така религията се превръща в идеология на неподчинение. Всъщност у нас трябва да се затегне контрола над религиозните свободи!

30.07 2014 в 08:56

Едно време викахте „братския Съветски съюз“, а сеа – „почитаемия Държавен департамент на САЩ“, ама сте си все същите боклуци, дето за 2 лева продават и майка си, и баща си.

30.07 2014 в 01:33

Еми американосите дори почти са ни цитирали наша скромност стария "Професор Балкански":

"Потребители на социалните медии отправиха обвинения към изтъкнат американски гражданин, че е виновен за антиправителствените протести, започнали през юни. Според тях, мотивиран от еврейския си произход, той е финансирал НПО, които са се изявявали активно в протестите."

Това все пак е един вид признание не само за нас, но и за OFFNews. Обаче не е вярно да сме писали, че дядката бил "виновен", или "мотивиран от еврейския си произход". Просто мнозинството от протестуиращите бяха щатни служители на неговите НПO-та, което си е факт. И освен това в тоя доклад като че ли не се споменава за "СВОБОДАТА НА СЛОВОТО", или поне ОФФците не го цитират.

29.07 2014 в 23:10

Вижте каква свиня е Шамара. Въобще от тия които сваляха бате Бойко всички са престъпни гниди!!!

29.07 2014 в 23:00

а кои бяха тези двамата смешници

29.07 2014 в 21:44

Тези неща пък изобщо не са работа на държавният им департамент, та чак и доклад за религиозните свободи.Да не забравят и за свободата на словото.У нас достатъчно грамотни хора имаме, които да решат подобни проблеми още в зародиш.Достатъчно е да се появи желание за това.Ениуей, не е тяхна работа.

29.07 2014 в 21:44

Виж ти, държавният департамент на САЩ се загрижил за религиозните свободи в България! Където някой казал на някого си "частна мюсюлманска армия"!
Защо ДД-то на САЩ не вземе да се произнесе за религиозните свободи в Ирак и по-специално в новата държава ISIS, която изсели 30 000 християни от Мосул, а онези, които се опитаха да протестират, ги разпъна на кръстове?
Но в Ирак вече сме изнесли демокрация - те са наши момчета, нали?

29.07 2014 в 20:32

Как става така ,че докато пиша ,от "офнюз" ми смениха страницата...Това ,което написах е за информацията "Германски анализатор:България няма поводи за оптимизъм"...но пък е вярно...мИшо шамара и мАгдалена ташева и бОйко борисов...всичките са боклуци...

29.07 2014 в 20:19

@Сит Лорд,
ти бъркаш мазната балканска свиня с читател.
Он просто писатель...

Хахахахахахахахахахахаха