Quantcast

Лукарски: Ако исканията ни не бъдат подкрепени, няма да участваме в правителството

ОFFNews Последна промяна на 09 октомври 2014 в 19:16 2625 8

Божидар Лукарски
Снимка: Божидар Лукарски

Ако от ГЕРБ кажат, че Бойко Борисов няма да е премиер, но няма да бъдат подкрепени исканите от РБ реформи, дясното обединение няма да участва в преговори за съставяне на следващото правителство.

Това заяви лидерът на СДС Божидар Лукарски пред бТВ.

Той запита каква би била реалната разлика между това Бойко Борисов да е премиер за втори път и това той да избере кой да оглави следващия кабинет. И допълни, че „персоналните забележки и индивидуалните персони не са това, което в момента е най-важното”.

Той подчерта, че ще е несериозно реформаторите да загърбят преговори за правителство само заради участието на БСП или ДПС в тях.

„Не можем да спрем никой, дори БСП, да подкрепи едни реформи, които са полезни за България”, обясни той.

Лукарски подчерта, че до момента не се е виждал или чувал с бившия премиер Бойко Борисов, като отхвърли тезата, че СДС е била приближена на ГЕРБ по време на мандата им. „ДСБ са консумирали повече власт по времето на ГЕРБ, СДС не са имали зам.-министри”, напомни той.

Той също така коментира скорошния скандала, който се разгоря след като в интервю „на шега” каза, че декларациите за неучастие в управление с участието на Бойко Борисов са били трик за привличане на избиратели.

„Съжалявам, че се изважда от контекста, за да се организира кампания срещу мен”, допълни Божидар Лукарски, като каза,че е получил подкрепата както вътре в партията си, така и в рамките на РБ.

„Много хора чакат от декември да се разпаднем”, коментира Лукарски. По думите му днешната среща на лидерите от РБ е минала спокойно и конструктивно, като окончателната позиция на обединението е съвпаднала с тази, която изпълнителният съвет на СДС е утвърдил по-рано.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10.10 2014 в 13:16

Повечето медии са купени и изпълняват поръчки . Подкрепям Лукарски и смятам че РБ няма да се разпаднат

10.10 2014 в 13:13

И аз съм на мнението на сави , според мен медиите спекулират прекалено много , но е разбираемо повечето от тях са купени.

10.10 2014 в 08:33

Прав е човекът, няма да се разпаднат декември, но може би януари...

09.10 2014 в 22:15

Ето, дано сега медиите разберат какво е имал предвид Лукарски. Но едва ли, вероятно пак ще започнат спекулациите трик ли е, не е ли... А Реформаторите просто искат да си поставят ясно условията за влизане в коалиция. Но им е трудно, просто защото за всеки е трудно да оцелява в тази вражеска политическа обстановка сред прогнили и нагли политици...

09.10 2014 в 21:08

https://www.youtube.com/watch?v=SUn8zRIfJHs
Божидар Лукарски feat. Група Трик - Това е просто трик.

09.10 2014 в 20:23

Това пак ли е трик за заблуда на електората?

09.10 2014 в 20:13

А защо мазните балкански чеснови свини не си гледат "фотки", ми се пъхат във всяка тема?


Хахахахахахахахахахахахахахаха

09.10 2014 в 20:01

Правилно е казал Божо Трика, но като цяло по-добре временно да мълчи