Москов: Ако Лукарски продължава да говори така, пътищата ни ще станат много различни

"Нито един народен представител от РБ няма да подкрепи идеята за правителство на малцинството на ГЕРБ"

ОFFNews Последна промяна на 08 октомври 2014 в 11:38 22042 73

Петър Москов
Петър Москов

"Проблемът с изказването на Лукарски е сериозен. Той дължи обяснение, извинение и ще му бъде наложена санкция. Това е недопустимо. Ще го спрем. А ако продължи да го твърди, пътищата ни ще станат много различни. Реформаторският блок не е марка, регистрирана в съда и не е желание за влизане във властта на всяка цена, а е осъзнатата воля на близо 10% от българите за радикална промяна."

Това заяви Петър Москов (ДСБ) от Реформаторския блок в коментар за Нова тв тази сутрин.

Той коментира думите на Божидар Лукарски (СДС), който преди изборите заяви, че Реформаторите призовават Борисов да не е премиер, а Цветан Цветанов - вътрешен министър, а след изборите заяви, че ултиматумът бил просто трик с цел привличане на повече избиратели и че РБ всъщност не можели да поставят условия по отношение на премиера. След като стана скандал, Лукарски отрече да е използвал думата "трик", но от в. "24 часа", пред които беше първото интервю, пуснаха запис.

"Това не е трик и е част от документите, приети от целия Реформаторски блок. Ако Лукарски е участвал в трик, това е негов проблем. То е проблем на Блока и ще бъде решен, но това не означава, че Блокът е лъгал, но че хора са лъгали по време на тяхната предизборна кампания", коментира днес Москов.

"Не е възможно след този изборен резултат да има дясно мнозинство с идеологически фундамент между РБ и ГЕРБ, не е възможно математически. Не е възможно да има и еднолично еднопартийно управление. Възможността държавата да бъде преведена стабилно през следващите 2 години до съвместно провеждане на парламентарни и президентски избори е да има минимум тройна коалиция. Най-възможната изглежда между ГЕРБ, РБ и Патриотичния фронт. Ако това е ясно, тогава трябва да сме наясно, че такава коалиция би могла да се случи на база ясно разписани редуцирани приоритети, защото това не е силно реформаторско мнозинство", заяви още Петър Москов.

Той бе категоричен, че "нито един народен представител от РБ няма да подкрепи идеята за правителство на малцинството на ГЕРБ".

"Правителство на малцинството с 84 народни представители не може да бъде направено. Ние няма да участваме в съставяне на правителство на малцинството на ГЕРБ с плаваща подкрепа - веднъж от ДПС, веднъж от БСП."

Според него трябва да има ясно разписано споразумение с ясни цели. За Реформаторите приоритетите са: административната реформа, съдебната реформа, сферата на сигурността и здравеопазването.

Москов бе категоричен, че много по-важни от въпроса Бойко Борисов ли ще е премиер са въпросите ще има ли замразяване на проекта "Южен поток" и "нефинансирането му с наши пари, докато той не стане изгоден за България", ще има ли покриване на "кражбите от КТБ" с пари на данъкоплатци, ще има ли мораториум върху строежа на ядрени мощности, "при положение, че е абсолютно ясно, че те не са нужни на България" и ще има ли разследваща комисия, която да установи възможността да бъдат наказвани хората, "които направиха грабежи около миналото правителство".

"Ако най-големият не постави ясен отговор на тези въпроси и той не съвпада с целите на РБ, то от такова правителство от гледна точка на РБ няма нужда", заяви още Москов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10.10 2014 в 18:42

Москов отдавна чака момента да смаже и накаже Лукарски. Москов се натискаше, но не стана шеф на предизборния щаб на Евро- и на сегашните избори. Лукарски беше избран и се страви ОТЛИЧНО, видно е от резултатите. Плюс стремежа на ДСБ да вземат връх в РБ, да станат те лидери и да елиминират останалите партии в блока.

09.10 2014 в 11:22

off--чо , бях решила да не ти отговарям,защото ми приличаш на папагала ЖАКО,който повтаря фрази прочетени от ченгесарската пропаганда на весник"труТ"на тОшо тОшев-бора...Този човек ,дето от проклетия весник "труТ" го нарекоха "мистър 10%" тогава си подаде оставката и се яви пред съда ,и си спечели всичките дела по обвиненията за "престъпна приватизация".Но в проклетия весник "труТ"дори не счетоха за необходимо поне да му се извинят.Те бяха свършили своето пъклено дело ,бяха изпълнили задачата си да го дискредитират и да накарат лековерните "свободни електрони"от ошашавения електорат да го намразят...такива като теб!

09.10 2014 в 02:53

"Защо народЪТ ги зачеркна от политиката" пита неграмотният професор. Ами защото ДС доведе НВ Симеончо с обещанието да ни оправи за 800 дни. Народът му повЕрва, гласува и целта на ДС беше постигната - роди се НДСВ, а след това и тройната коалиция.

09.10 2014 в 00:32

Професоре Балкански,народът ли..."У нас свестните считат за луди..."Христо Ботев,в стихотворението "Борба"..."Целите сме изгорели от парене и пак не се научихме да духаме..."до това заключение е стигнал Левски в писмото си до Панайот Хитов ,в това писмо той е казал и нещо друго-за предателите...та такива сме си ние,българите ,от край време.Когато генералите докараха Кобургота в България да ни "спасява" за него гласуваха 1600000,повярвали на чудовищните измишльотини срещу Костов.Същите "свободни електрони"гласуваха за 300 партии и така докараха тройната коалиция,а после ДС създаде фалшивото дясно герб,и тези същитетичат за герб...та това е 1124625 с манталитета на бОйко бОрисов...и така ДС ще ни управлява вечно.

08.10 2014 в 23:41

Лукарски и Кунева трябва да са пътници ако искате да нямате подводни камъни на Бойко. Та тоя с две интeрвюта разби всичко, което Радан Кънев гради няколко години. Навсякъде ги има тези лимонки изчистете се и само напред! Не подкрепяйте фалшивите победители с 9/9 на второ място в 1/3 от избирателните райони.

08.10 2014 в 23:31

Добре бе, БЛАГА - като е било чак толкова хубаво при ОДС, защо НАРОДА ги зачеркна от политиката?

Айде отговори, и те признавам.

Обаче няма да можеш.

08.10 2014 в 22:35

Мога още да пиша за четирите години управление на ОДС!Заплатите /средна работна заплата/-от 5 долара през 1996година ,в края на управлението на Костов беше вече 120 долара при инфласия 4% и 2 лв.за долар.Пенсиите от 60 цента при жан/1996 год./,бяха 60 долара при Иван/2001 год./...Най-успешното управление,най-ползотворното за България беше управлението на Иван Костов!...Още мога да ви пиша за началото на преговорите за Европейския съюз и НАТО,за падането на визите...но вече не ми се "разговаря" със злобни ,невежи ,слепи и глухи за истината хора!Истината е една,намерете си я сами!

08.10 2014 в 22:24

При жан видЕнов ,когато сдаде властта през1996 год.инфлацията беше 300%,доларът скачаше нагоре през половин часи достигна към края на 1996 год.3000 лв.за 1 долар.Нито едно предприятие не работеше ,нямаше производство ,нямаше заплати по 3-4 месеца...а заплатите бяха по 5долара.Пенсиите бяха 60 цента/на моята майка например/Българският лев не означаваше нищо,всички цени се пишеха в долари!В хазната 250000 долара!Фалирала държава!...В края на 2001 год.инфлацията беше 4%,650000 малки и средни предприятия на частния бизнес,които произвеждаха БВП,ръст на икономиката от 2%!

08.10 2014 в 22:24

При жан видЕнов ,когато сдаде властта през1996 год.инфлацията беше 300%,доларът скачаше нагоре през половин часи достигна към края на 1996 год.3000 лв.за 1 долар.Нито едно предприятие не работеше ,нямаше производство ,нямаше заплати по 3-4 месеца...а заплатите бяха по 5долара.Пенсиите бяха 60 цента/на моята майка например/Българският лев не означаваше нищо,всички цени се пишеха в долари!В хазната 250000 долара!Фалирала държава!...В края на 2001 год.инфлацията беше 4%,650000 малки и средни предприятия на частния бизнес,които произвеждаха БВП,ръст на икономиката от 2%!

08.10 2014 в 21:30

>>> около 80 соц.предприятия бяха успешно продадени и работят и до днес

Хахахахах пишеш за няколко цеха за гъби и обущарски ателиаета ли? Щото на тоя фон Костов и дружина разграбиха и унищожиха милиарди!!! Да не мислиш, че случайно излязоха хиляди визцове за г-н 10%, за разграбването и унищожаването на българската икономика?


Костов и ДСБ са вредни за България. Специално г-н Костов не е зле или да е в затвора или да го лишим поне от българско поданство и право да влиза в България.