Quantcast

Кутев: Борисов беше готов да фалира държавата, за да дойде на власт веднага

ОFFNews Последна промяна на 17 юли 2014 в 19:08 4003 9

Антон Кутев

Снимка Булфото

Банковата криза беше използвана от Бойко Борисов с подкрепата на ДПС и хора от БНБ, за да се опита да свали правителството и да вземе властта, заяви Антон Кутев по бТВ.

Според Кутев той не е предвижил процеса, но е направил всичко възможно да го овладее. 

Той допълни, че при положение, че държавата е финансово стабилна, идеята за банковата ваканция на Борисов, подкрепена от хора от ДПС и БНБ, е била първата стъпка за опит за дестабилизиране на страната. Според Кутев това е било престъпление срещу България. 

"Ако тогава се бяхме подали на идеята, в момента щяхме да имаме фалирала държава. БСП успя да устои и да спаси държавата. И, слава богу, този политически бандитизъм от страна на Борисов беше провален", заяви Антон Кутев. 

Според него вторият опит да се докаже, че държавата се разпада се извършва сега е чрез говоренето за актуализация на бюджета.

БСП заема твърдата позиция, че няма смисъл от актуализация на целия държавен бюджет, което е и причината партията да бламира правителството. Буферите в бюджета са абсолютно достатъчно.

„Буферите в бюджета са напълно достатъчни и актуализация категорично не се налага”, смята той. „Тази актуализация на НЗОК, която ние ще подкрепим, ако има заседание на парламента, може да се направи – тя е 200 и няколко милиона. Тя може да се направи без актуализация на целия бюджет”, допълни той.

Кутев също заяви, че ще се изплатят влоговете на вложителите от страна на държавата до 196 хил. лв., както е по закон. Ако останат активи в банката, щели да могат да се изплатят и вложения над 196 000 лв. Това е и предложението, което са направили от БСП. 

По отношение на последната година, в която БСП беше на власт, Кутев каза, че „такова нещо не искам да го изживявам втори път". „По моите прозорци хвърляха камъни, по моята кола скачаха – имам лични спомени”, посочи той.

Според него, обаче, за тази една година партията си е изпълнила обещанията към хората.

Той коментира, че ДПС не са били добър коалиционен партньор, тъй като са се борили за реализиране на свои собствени позиции.

„ДПС никога повече няма да имат такъв комфорт в управлението. Надявам се за това“, завърши Кутев.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

18.07 2014 в 00:56

Пуфтев да си каже:
Що ходи на крака в хотел Берлин при Пееф? Или на колянце е било?
Що никой не го пита, приятел ли е на Пееф или Пееф муу е приятел?
Кухтеф е тъпо, ама много тъпо парче.... И се смееше при Цветанка Ризова като педал с пяна на ъгълчето на устенцата....
Пффффууууухтеееффффф...... Баси....

17.07 2014 в 22:28

Тихо мъртвият казал:Не! Комунист! изродиииииии!

17.07 2014 в 21:59

Toya se osvesti ! Na kogo li shte se dupi sega ?

17.07 2014 в 20:47

Кутев, ВЪОБЩЕ НЕ СИ ПРАВ, категорично!
НЕ Борисов се възползвал от банковата криза! НАПРОТИВ – Казват, ЧЕ Борисов пряко е участвал в нея.... Знаем мутренската схема – разбиват магазинчето, и на другия ден идват мутрите да те застраховат, т.е. “спасяват!”
От една година БГпроблемът е кой да e “БГ-СПАСИТЕЛ”, Навалица-мераци – то Боко, рИформатори, Протестърмрежи, то Барек, то ДПС, БСП-2, то АБВ, то тЪпинг пойнт, навалица-мноооого мерак, чак лигите им текат “БГ-СПАСИТЕЛИ” да стават!
Сриването на КТБ чрез банкова паника, изтегляне от 27май до 16-18юни на 860 млн от КТБ и пренасочването им в друга банка, изтегляне от БНБ на 57 млн по нареждане на Искров, БНБ-отказ на законно искане-КТБ за кредит при ЯВЕН ликвиден риск (банкова паника), после нова банкова паника вече към ПИБ, Местан 28май– мерак/избори, 11юни Консултсъвет – срок/избори/блокаж на правителство, ВСИЧКО е част от тЪпингпойнт схема- ЗАГОВОР за сриване на държавата и ОБЯВЯВАНЕ БАНКОВА ВАКАНЦИЯ, т.е. банките затварят, хората истерясват, пълен колапс на държавата, и т.н., и ИДВАТ «СПАСИТЕЛИТЕ»! Дори «викаха истерично» МВФ?!! (кой бе тоз истеричен спасител!??). Кои са СпасителиТЕ е въпрос с неповишена трудност.
ИНАЧЕ КАЗАНО - след като не успяха с тъпани и вувузели, "разходки по жълти павета», окупация Парламент, вериги на Соф.университет, Цона, Иветка и всякаква паплач, НАКРАЯ НАЕХА консултанти - дадоха им «тЪпингПойнт-акъл» в една единствена точка - ФИНАНСОВ СРИВ... къде и как: ... умуваха, пак изчисляваха... и ЕВРИКА! – измислиха: банкова паника, първо КТБ, а после ПИБ.....
И задействаха схемата – , първо: февр14 Протестърмрежа-доносКТБ, следва цепене Главпрокурор от ТV до ТV как лови бандюги в БНБ, повдигане на обвинения към подуправителя и блокаж на Банков надзор-БНБ. Все още НЕ Е ЯСНА РОЛЯТА на ИСКРОВ - дали той не е съдействал срещу подуправителя Банков надзор, много е вероятно..., на кого е слугувал с инфо и схеми на ПОЛИТИЦИ! и на кои политици!?!?.
НАЙ-ВАЖНОТО – защо БНБ отказва кредит по чл 33 от ЗаконаБНБ на КТБ при ЯВЕН ликвиден риск (банкова паника), - няма отговори. НЯМА ОТГОВОР и защо (данни на ББ) са дадени от БНБ 1 мрд подкрепа на «една банка», а на КТБ не са дадени.
Следва МВР Пикчърс - 4 патрулки с 10 полицая с по 2 пищака пред и в сградата на КТБ, и после хитра СТЪКМИСТИКА – «ама ние, МВР, бяхме за друго», ухаа! А Йовчев/ТV: «Няма риск за нацсигурност!», Каква нацсигурност, какви ПЕТ лева!!!
АЙДЕ БЕ - НАРОДЪТ ГЛУПАК
Народът не е ГЛУПАК, но ХИТРЯГИТЕ ГО бяха ИЗЧИСЛИЛИ, как ще ТРЪГНЕ по ОПАШКИ/КТБ, а готвещите се за БГСПАСИТЕЛИ – истерясваха за власт!
И схемата се приложи Не само за КТБ, веднага се приложи и за ПИБ, но там БНБ даде подкрепа-кредит по чл. 33 от Закона БНБ, а за КТБ нямаше такава подкрепа!
ГИГАНТСКА ПРЕСТЪПНА СХЕМА, в която КТБ е само мижав, но точно изчислен елемент - целта е сриване на държавата в битка за власт, лигите им течаха за власт...
А народа – кучетата го яли ...

17.07 2014 в 20:46

до ХОМОТО:

Хомо педалче*а к*рветийки да не се обаждат...кажи сега боцко тиквоча ли ти го наби у гъзеца или ти на него...или взаимно си ги лижете, обичате ли се? Гушка ли те хомчо :))))

герп под ножа - дразниш ли се трол герберастки утрепан хахахаха

17.07 2014 в 20:12

Кое правителство да свали, това което е ясно че ще си подаде оставката ли? Егати малоумната логика изкара тоя Кутев!