Кунева ще се срещне с премиера, преди да обяви става ли просветен министър

OFFNews 31 януари 2016 в 12:43 4214 8

Кунева ще се срещне с премиера, преди да обяви става ли просветен министър

Вицепремиерът Меглена Кунева отказа да коментира какви са намеренията ѝ относно поста на образователен министър. Тя беше номинирана от Реформаторския блок за поста, след като представители на реформаторите разговаряха с Борисов. Пред БНР Кунева обясни, че тя също ще обяви намеренията си след среща с премиера. 

Така че аз имам надежда да се изясни въпросът с премиера. Имам среща с министър-председателя, ще го информирам, разбира се, и за подготовката за антикорупционния закон. И ако има воля в тази посока и желание, ще вървим напред, но на този етап не мога нищо повече да кажа, каза тя.

Кунева коментира и огласения тази седмица доклад на ЕК. Според нея най-важният акцент е липсата на воля за борбата с корупцията.

Казано е също така, че конституцията е стъпка в правилната посока, но малка, и това го казахме и в Реформаторския блок доста открито. Оттук нататък с добри закони нещата могат да се променят към по-добро и с много открито признаване на това защо някои неща не са се случили. Имам предвид закона за антикорупцията, коментира още тя.

Госпожа Кунева е юрист и ще закачи нещата, където и да е. Би се справила и в здравеопазването, каза по-рано днес министърът на образованието в оставка Тодор Танев. Той уточни, че се изразява иронично и добави, че въпреки професионалните качества на вицепремиерката, която беше предложена за негов наследник, "гражданите имаме основание да си кажем думата".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови