Кунева: Съдебната реформа е ключова за функционирането на държавата

Ивайло Анев 19 септември 2014 в 14:28 1666 0

Снимка Ивайло Анев

Меглена Кунева.

"Реформата на съдебната система е ключова за функционирането на държавата. Това е задача, без която не може да се говори за каквото и да е политическо бъдеще", заяви лидерът на ДБГ Меглена Кунева на среща със симпатизанти днес.

Кунева допълни, че трябва да се чуят мненията на всички партии, да се поставят програмите и да се намерят общите неща. "Трябва да изградим една стабилна програма за 20 години напред", категорична бе Кунева.

Тя заяви още, че от Реформаторския блок настояват главният прокурор да се избира пряко от Народното събрание.

"Нашите избиратели трябва да знаят, че властта не е самоцел и ако ние имаме достатъчно представителство в парламента, ще отчитаме какво, как, с кого и при какви условия сме свършили", каза лидерът на ДБГ.

Според нея държавата се нуждае от реални реформи в ключовите сектори – повече пари за здравеопазване и образование, справедлива съдебна система, програмата за саниране на жилища, конкурсно начало в администрацията.

"Истината е, че в България няма средно ниво в нито едно отношение – няма средна класа, болниците ни са или с добри условия, но скъпи, или са в много лошо състояние. Трябва да има гъвкав пазар на труда, за да може да се отворят повече работни места", каза още водачът на Реформаторския блок за 25 МИР София.

Тя допълни, че е много е важно европейските средства да бъдат почувствани при такива конкретни програми, както например санирането на панелните блокове.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !