Кунева: Не е дошло времето за избор на председател на Реформаторите

OFFNews 17 септември 2014 в 10:31 2120 1

Меглена Кунева

"Не е дошло времето за избор на председател и такъв избор ще се направи по-късно. Ако не се спазват процедурите и няма принципи, проблемът може да избухне в лицето ни".

Това обяви лидерът на "Движение България на гражданите" Меглена Кунева в интервю за БНТ.

Очакваше се на 14 септември Реформаторският блок да избере председател едновременно с откриването на предизборната кампания. Ден по-рано обаче формацията на Кунева и СДС поискаха изборът на председател да се отложи за ноември.

Ние сме в остра конкуренция с ГЕРБ за хората, които няма да гласуват нито за ДПС, нито за БСП и търсят представителството си през дясно-центристка политическа сила, каза още Меглена Кунева днес.

Кунева посочи, че преференциите са добър начин гражданите да задължат политиците с персонална отговорност и затова призова те да бъдат отбелязвани, дори и когато са в полза на водача.

Кунева е водач в 25 МИР София, в който влизат районите Люлин, Надежда, Банкя, Връбница, Овча купел, Красна поляна, Илинден и Нови Искър.

Тя обобщи, че Реформаторският блок няма да води разговори в парламента с политически сили, които не предвиждат дълбока съдебната реформа, както и изчистване на обществените поръчки от корупцията, реформи в здравеопазването и образованието.

По думите й главният прокурор трябва да се избира от Народното събрание и да бъде отговорен пред него.

Кунева подчерта още, че корупцията не е само в подкупите и не е само пари, но е и в търговията с влияние, постове и назначения.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови