Кунева нападна Иван Костов

OFFNews 27 юли 2014 в 15:24 14957 26

Меглена Кунева използва кризата с КТБ, за да атакува Иван Костов.

Меглена Кунева, лидер на "Движение България на гражданите", нападна бившия лидер на ДСБ Иван Костов.

На въпрос за ситуацията с ДСБ и парите им в КТБ, Кунева каза в интервю за БНР, че заради този казус и заради станалата ясна връзка на Иван Костов с КТБ на говорителя на Блока Радан Кънев не му е лесно и че разчита Гражданският съвет на РБ да помогне в решаването на проблема с ясната позиция на Блока.

Алчността никога не е добър съветник - има професии, като политиката, в които е забранено да си алчен, подчерта още тя.

"За мен беше шок да разбера че г-н Костов е имал толкова близки, буквално измерими отношения с КТБ. Не може да говориш за морал, а да правиш обратното. Не може да си просветен политик с опит, какъвто е той, и да имаш такъв паралелен живот.

И ако си се отказал от политиката, това трябва да е наистина. Нямам чувството, че г-н Костов се е отказал от политиката. Нека признаем това, което е направил като министър-председател за стабилността на страната, но ако иска да остане в ДСБ и да бъде лидер, нека го заяви. Ако иска да се занимава с бизнес и да е консултант, нека го обяви, добави Кунева", коментира още Кунева.

Иван Костов призова преди евроизборите членовете на ДСБ да гласуват преференциално за Светослав Малинов. В крайна сметка Малинов измести Кунева и влезе в Европейския парламент, а тя не успя.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!