Кунева не е мустакат балканджия, но е патриот, ще видите

Ако не беше избрана за министър, тя трябваше да подаде оставка като вицепремиер, категоричен беше Даниел Вълчев

OFFNews Последна промяна на 04 февруари 2016 в 08:29 7872 21

Даниел Вълчев, Меглена Кунева

Снимка БГНЕС/Боби Тошев

Меглена Кунева и Даниел Вълчев

За всички беше ясно, че ако госпожа Кунева не бъде избрана за министър, тя трябва да си подаде оставката като вицепремиер. Това заяви бившият вицепремиер и министър на образованието Даниел Вълчев пред Нова тв.

Факт е, че мнозинството, с което тя беше избрана за министър на образованието, не беше убедително, призна той.

Когато си в опозиция, така постъпваш. Патриотичният фронт изтъкнаха разумен аргумент - заяви Вълчев. - Че скандалът за учебната програма по история е бил заради това, че българският дух залинява, следователно за министър е необходим човек с по-изразен патриотичен профил от госпожа Кунева, чийто профил е по-европейски и че заради това избирателите на ПФ имат резерви към нея.

"Това е разумен аргумент. Госпожа Кунева има такъв образ, но те ще се убедят само след няколко месеца, че тя е патриот и то много голям патриот. Разбира се, тя не е мустакатият балканджия, който мечтае за България на три морета", каза Вълчев.

Той коментира и гласуването на депутатите от АБВ.

"АБВ имаха две основания да не подкрепят промените в правителството, може би конкуриращи се - те оказват много силен натиск върху премиера по повод кандидатурата на Ирина Бокова за генерален секретар на ООН. И второ, още при първото внасяне на антикорупционния законопроект на Кунева, че АБВ реагираха много остро", каза Вълчев и допълни, че сега данните от Сметната палата показват, че 17 души са подали декларации, съдържащи неверни данни.

"Ако този закон беше в сила, щяхме да имаме 17 образувани производства. Ако има разминаване в декларираното имущество и доходи, да бъде направена проверка. Ако човекът просто е сгрешил, да се обяви публично. Ако това не е така, да си носи последиците. Щом си на публична позиция, дължиш някакви обяснения на обществото."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

05.02 2016 в 09:33

Драга Петя, та нали Даниел Вълчев е същият като нея?

04.02 2016 в 18:24

"Патриоти", като Кривата уста, са най-добре описани от Ботев. Припомнете си едноименното му стихотворение.

04.02 2016 в 15:45

Преход в начина на мислене...
Абе, нюейджърчета, вие нещо не можете ли да сглобите сами в тия тикви?

04.02 2016 в 15:42

Странно, за една рутинна длъжност се състезаваш със стотици по документи и десетки на интервю кандидати, а за министър ти пробутват една единствена кандидатура - дежурна и поливалентна калинка без диплома, качества, но НАША, и ни поставят в нелепата ситуация на Адам, който уж има право на избор, но с единствената както знаем Ева...Цинично е, но щом търпим не сме за оплакване, не сме жертви...съучастници сме!

04.02 2016 в 15:17

Петя, що Велчев да си мълчи, за да не се излага? Наротив, нека приказва, нека и останалите да приказват, за да се вижда колко чинят, какви интереси обслужват и най-вече, че по нищо принципно не се различават членовето на т.нар. политическа класа.

04.02 2016 в 14:16

Въобще не съм съгласен, че има някаква морална криза. Напротив! Излизаме от моралната криза и влизаме в преход на начина си на мислене(малко странно звучи). Дълги години сме убеждавани, че сме славяни, роби, целият свят е срещу нас и иска да ни цака и съответно да мразим половината свят защото са "лоши"... сега започваме да си идваме на мястото. А историята както се знае е много относително нещо, няма добро и зло, всичко е въпрос на гледна точка. За нас примерно в момента ИДИЛ за зли, за тях ние сме зли. Добре е да няма класификация и разделяне на добри и лоши както в учебниците по история, така и начина на мислене.

04.02 2016 в 13:37

На всички работи на които съм работил до сега (в чужбина) шефовете въобще не е задължително да са обвързани с индустрията. Шефовете на по-ниски постове, да те трябва да са запознати с детайлите. Най-големият шеф трябва да може да ръководи всички под него както и да знае на къде да управлява компанията. Така че най-високият пост е съвсем различно животно, не се състезавайте кой повече знае ако не сте минали по пътя.

04.02 2016 в 12:49

Сбъркана е цялата хуманитаристика, барабар със социалните науки. Добре че си имаме математици и физици, да не започнем един ден съвсем от нулата. Интересното е, че подобно мнение само преди години би минало за "еретично". Явно покрай продължаващата демографска, морална и икономическа криза се случва и нещо хубаво - на все повече хора им стават ясни все повече неща. А това за мен е и най-важната предпоставка за промяна и на споменатите по-горе неприятни особености на периода, в който живеем. Края на регреса идва?

04.02 2016 в 12:37

Щом догановци и гоцевисти не само са гласували против, ами и са надали такъв вой, значи поне това министерство им се е изплъзнало от лапите. Наистина е смешно баш тия 2 (или май една?) групички по чужди интереси да словоблудстват на тема "патриотизъм". Що е то родолюбие? Ами много просто - "наште" да са на власт, а за да не ги обвиняват в шовинизъм да правят сделки с чужди сили за лична употреба и против интересите на избирателите си. Е те това е патриотизъм по тролски. Дебелянчо, Доганчо и Гоце били недоволни. Ами хубаво...

04.02 2016 в 12:04

Меглена Кунева става член на НДСВ и министър по европейските въпроси в правителството на Кобурга. Няма смисъл да анализираме политическата кариера на Меглена Кунева – като еврокомисар тя не помогна с нищо на България, после стана член на Борда на директорите на BNP Paribas /арогантно лобистко назначение/ и накрая основа партия България на гражданите. С две думи – Меглена Кунева винаги е ламтяла за апетитни постове.Тя мисли как отново да се добре до властови ресурси, което е неизменна част от поведението й през последните 30 години, защото ролята й на вицепремиер без реална власт не я задоволява.
Г-н Велчев , и мустаци да си беше пуснала г-жа Кунева пак нямаше да се различи от коя страна и е лицето ! Патриотизмът при нея се изразява в евро. Поне Вие си замълчете ,да не се излагате покрай нея.