Кунева отива на конгреса на Реформаторския блок (обновена в 18:17 ч)

Ивайло Анев 11 септември 2014 в 18:17 7367 13

Меглена Кунева ще присъства на конгреса на реформаторския блок в неделя, обяви пресцентърът на "Движение България на гражданите" (ДБГ).

Опровержението е в отговор на появилите се информации, че Кунева е отказала да присъства на конференцията, която вероятно ще избере Радан Кънев за председател на РБ.

Напрежение около конгреса в неделя обаче има. ДБГ потвърдиха, че доста от структурите са отказали да присъстват, защото смятат конгреса за ненавременен. Обясненията са варирали от отказ да се участва в предрешения избор на Радан Кънев, през ангажименти около предизборната кампания до лични мотиви свързани с празника Кръстовден, който е на същата дата.

В надпреварата за председател на Реформаторския блок ще участва и лидерът на СДС Божидар Лукарски. Утре СДС има Национален изпълнителен съвет, на който трябва да реши какво ще е поведението му на конгреса. По-рано през деня се появи спекулация, че НИС ще реши СДС да не участва в конгреса, но към момента тя не се потвърждава.

Пресслужбата на Кунева опроверга и друг появил се днес слух:

Във връзка с публикации в интернет, твърдящи, че лидерът на „България на гражданите“ и водач на листата на Реформаторския блок в 25 МИР Меглена Кунева е „обядвала с Лютви Местан“ бихме искали да опровергаем категорично подобни твърдения и да уточним следното:
Меглена Кунева присъства семинар-конференция на тема „Оценка на въздействието на законодателството за по-добро управление“, организирана от Българската търговско-промишлена палата, Посолството на САЩ в България и Американската търговска камара в България. На събитието, което беше отразено от редица медии, присъстваха дипломати, политици, журналисти, експерти, сред които г-жа Румяна Бъчварова, г-н Михаил Миков и г-н Лютви Местан.

Възмутена съм от начина, по който чрез медийни публикации политическите ни опоненти се опитват да влияят на българските граждани. Бях крайно учудена да видя, че вчерашната конференция за законодателството, организирана от посолството на САЩ, на която бяха поканени лидерите на водещите партии в страната, е представена като "обяд" с г-н Лютви Местан. Срещите ми са публични, както и позициите ми за бъдещото управление на страната. Всички евтини опити за натиск върху Реформаторския блок и използване на компромати, които са похвати от миналото, няма да минат. Колкото повече Блокът трупа подкрепа, толкова по-отчаяни и смешни стават атаките срещу нас, написа във Фейсбук страницата си Кунева.

В 13:00 ч. бях на откриването на кампанията за 25 МИР, където съм водач на листа. В 17:00 ч. посетих Ботевград, където представихме листата за Софийска област, посочи още тя.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Подкастът на OFFNews