Кристалина Георгиева ще е с ресор "Бюджет" и зам.-председател на ЕК

OFFNews Последна промяна на 08 септември 2014 в 12:27 2972 6

Кристалина Георгиева

Кристалина Георгиева, която е номинирана за втори мандат като еврокомисар, ще получи ресор "Бюджет" в бъдещата Еврокомисия, твърдят източници на БНР.

Очаква се да й бъдат поверени и отговорности, свързани с човешките ресурси в ЕК, както и да бъде един от заместник-председателите.

Днес и утре предстоят последни уточнения по ресорите на еврокомисарите.

Очаква се в сряда председателят на следващата Европейска комисия Жан-Клод Юнкер да ги обяви официално.

През тази седмица списъкът ще бъде внесен в Европейския парламент и там ще бъде определен график за изслушванията пред комисиите, пряко свързани с бъдещата работа на всеки от кандидатите.

Миналата седмица онлайн изданието за европейска политика Еuractiv писа, че Кристалина Георгиева ще получи ресора данъци и борба с измамите в новата Европейска комисия на Жан-Клод Юнкер.

Изданието твърдеше, че шансовете й за поста заместник-председател в Комисията са сведени до нула.

Еuractiv отбелязва, че България определено е "жертва" на късното включване в състезанието на полския вицепремиер и министър на инфраструктурата и развитието Елжбиета Биенковска.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

08.09 2014 в 16:10

Както върви, в Брюксел скоро ще възродят КОМУНИСТИЧЕСКИЯ ИНТЕРНАЦИОНАЛ, я какви опитни кадри им даваме - Станишев, Бокова, Георгиева - синове и дъщери на Партията, деца на наши верни партийни другари.

08.09 2014 в 15:39

Газ пикаят червените рубладжии
Българите винаги са били европейци, колкото и руските азиатски маймуни да не им се харесва това

08.09 2014 в 15:22

Браво на другаря Станишев, другарката Бокова и другарката Георгиева, които доказаха на прогнилия западен капитализъм, че нашата партия е истинска КОВАЧНИЦА НА КАДРИ достойни за Еврогейския съюз и педероАтлантическия алианс.

08.09 2014 в 15:21

Браво на другаря Станишев, другарката Бокова и другарката Георгиева, които доказаха на прогнилия западен капитализъм, че нашата партия е истинска КОВАЧНИЦА НА КАДРИ достойни за Еврогейския съюз и педероАтлантическия алианс.

08.09 2014 в 14:17

Bravo strahoten plüs za Balgaria Zamestnik predsedatelski post

08.09 2014 в 13:02

Уверено върви към поредната Желевица.