Костов: Не съм виновен, че съм си спасил парите

OFFNews Последна промяна на 22 май 2015 в 18:49 6569 21

Не съм виновен, че съм си спасил парите от КТБ, въпреки че ме обвиняват за това.

Така бившият премиер Иван Костов коментира информацията, че неговият депозит в КТБ с преференциална лихва е сред тези, които са били променени на обикновена, за да могат собствениците им да си върнат парите от Фонда за гарантиране на влоговете.

Договорът ми с КТБ включваше клауза, която позволява той да бъде прекратен. Аз съм го прекратил, не съм променял договора, а просто съм го спрял. Това е одобрено от Фонда за гарантиране на влоговете, обясни Костов.

Фондът за гарантиране на влоговете е собственост на банките, а не на държавата, така че не тя е ощетена. Премиерът Борисов се е объркал. Фондът се управлява от държавата, но е на банките, допълни бившият премиер.

Не крия, че съм се срещал с Цветан Василев, каза Костов по повод това, че името му се появи в публикуваните списъци на хората, които са се срещали с банкера.

С Цветан Василев се познавахме, но не сме били чак приятели. Той всъщност помогна на много хора. Много хора ходеха при него, защото има дълбоки познания за българската икономика, коментира Иван Костов.

По думите му в действията по въпроса с КТБ се правят редица грешки.

Сега Оманският фонд съди България за умишлен фалит на банката. Ако съм Оманският фонд и съдя България, информацията, че е започнало разследване срещу квесторите на КТБ, т.е. Те са престъпници, е добре дошла за мен. Оманският фонд ще си вземе парите от КТБ, а след това и Цветан Василев ще си ги вземе. Тук говорим за стотици милиони, подчерта Костов. 

С КТБ се случват и други интересни неща. Оказва се, че собственик на сградата на банката на пл. „Гарибалди“ е защитен свидетел. Нека прокуратурата да каже как защитен свидетел е успял да купи сградата, каза той.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23.05 2015 в 10:19

Когато хората протестираха ОМЕРЗЕНИ от хунтата на Орешарски, КТБ и Пеевски, то другарят Костов заяви: "Дайте да не демонизираме Пеевски" :))
Изобщо, цялото му поведение беше в насока да бъде запазен октопода около КТБ. Показателно е политическото му поведение още от края на мандата на ГЕРБ, костинбродското активно мерипориятие и разбира се - протестите.
-----
За да бъдем обективни, когато говорим за финансовите интереси на Костов, трябва да включим и тези на свързаните му лица. На първо четене това е жена му и дъщеря му. Какви пари са имали те в КТБ и при какви условия.
Мноого показателен е договорът по който дъщеря му е консултирала Цв. Василев срещу едни 30 хил. лв на месец. :)
Какво ли толкова може да му каже тя? С какво ли толкова може да го консултира?! :))
Всеки да си прави изводите :)
----
Относно парите на Рашидов.
Без , ИЗОБЩО да му симпатизирам, но досега не чух някой да има съмнения относно хонорарите които е взимал и иозобщо начина по който е придобил парите си.
Освен това не чух да са го предупредили да си тегли парите :)

23.05 2015 в 07:18

Защо се занимавате със 100 000 лева на Костов, а удобно мълчите за 2 000 000 на Рашидов?!
Защо не се интересувате за това, че на повечето номенклатурчици от ГЕРБ парите са били в КТБ?
Не смеете ли?

23.05 2015 в 01:06

Хора ставате жалки - занимавате се с някакви си 30 хиляди лева, докато глупавите алчни мутрите позволиха на ДПС нагло да източат милиарди за по порция.

Днес ми разправяха за интервюто на Костов - бил карал зрителя да мисли и след като свършвало самото интервю, оставало чувството за получаване на ценна информация. Костов е много далеч хорица - не е като поставеното от ДПС премиерче с прякор Тиква копало картофи на село до 30 годишен преди да стане, пожарникар, мутра, охранител, тенисист и професионален футболист. Костов не ви говори за големите си гърди, с които кърми в мола докато ви кара да си представяте вулгарни асоциации при държане за шлифера. Костов не ви учи как расте телето, а само ви кара да мислите споделяйки ценни експертни познания. Затова и днес по медиите на ДПС ви занимават с това как един ерудиран икономист не позволил наглите мутри да се подиграят със скромната му сума от 30 хиляди и си ги спасил. Същият не беше предупреден за фалита за разлика от общо 120 депутата от ДПС и ГЕРБ, които изтеглиха над 2 милиарда от КТБ, с което допълнително я разклатиха преди ДП да пренасочи и той парите си към ФиБанк, но затова почти никъде не пишат. Запитайте се защо пак ви облъчват с демонизирания Костов, а не коментират толкова видната обвързаност на партиите в парламента с източването на КТБ като например това, че Цецо иска да дава показания чрез видео връзка, но Деси Атанасова не желала(казано в прав текст и забравено)

23.05 2015 в 00:33

Тази 'банка' КТБ беше раково образование,паразит, който смучеше от държавата. Казано направо: в замяна на политическия и административен чадър редица лица в държавата и политическите партии бяха корумпирани по най-различни схеми. Една от тези схеми е преференциалния депозит и др. благинки.
Нека да запитаме: как пък точно другаря Костов е получил преференции? Защо? Защо държавните предприятия, които бяха натискани да държат десетки милиони нямаха преференции, а политици, съдии, прокурори, отговорни лица от държавната администрация и по-конкретно БНБ са имали такива?
А консултанския договор за дъщерята на Костов?
Цв. Васили бил голям икономист и банкер, но се 'консултирал' от дъщеря му на Костов срещу някакви си 30 хил. лева!
Ха-ха! :)

22.05 2015 в 23:42

№ 16-сега ,като си толкова разочарован от Костов за бб и герП ли гласуваш сега?...Бррраво!Няма край "мъдростта" на ошашавения електорат...

22.05 2015 в 22:54

Г-н Костов толкова ли сте беден, че трябва да ни пробутвате толкова евтини трикове??? Не Ви ли е срам, че излъгахте надеждите на толкова българи които, повярваха във Вас и дълго гласуваха за Вас, вярвайки че сте честен човек ??? Вие сте главният виновник за неуспешния, тъй наречен български преход, не състоял се до ден днешен !!!

22.05 2015 в 21:55

Сега се сетих и за един въпрос-бОрисов още ли е член на БКП?

22.05 2015 в 21:50

"Явно България се превръща в държава, в която за пореден път говорят не делата, а парите! "


Стига се ебавахте, в България кога е било другояче?

22.05 2015 в 21:36

№ 11 -За Костов вече всички знаем!Кажи нещо за бОйко бОрисов.Костов никога не е бил член на БКП!Не са го "харесали" твоите началници!Но бОйко е "друга манджа"-топи подмолно и "свои" , и "чужди",лъже като циганин,прави гафове ,но винаги излиза сух от водата...А ошашавеният електорат всичко му прощава!Нищо ,че е слуга на ченгетата от ДС,нищо че е приятел с "котараците" и "пашата"...Нищо,че преди да нападнат КТБ ходеше да разправя,че банковата система е пред фалит ,и че държавата е пред фалит,и че трябва да теглим заем от 6 милиарда!...Оставете Костов на мира!Добре,че беше ТОЙ ,та след фалита на България при Жан,да я вдигне от пепелта!

22.05 2015 в 21:25

Няма лошо, че Костов е спасил парите си, защото Ленчето щеше да го гледа дълго накриво, но лошия привкус остава.Остава, защото бързата му реакция можеше да включва и споделяне на информация за ситуацията с обществото. Като чета коментарите доста хора още му имат доверие и все някой щеше да му обърне внимание - все пак е завеждащ лаборатория...Изобщо е гадничко спрямо доверието на хората, когато се случи крушение екипажът на кораба да се измъква спешно и тайно, понеже си е скрил предвидливо спасителна лодка. Надявам се и парите на капитанската щерка да са спасени за бъдещето.