Корнелия Нинова иска да се извадят липсващите лекарства от Държавния резерв

OFFNews 14 ноември 2020 в 11:34 2221 0

Предлагам конкретно решение на проблема с недостига на лекарства - отворете държавния резерв и освободете необходимите количества от липсващи медикаменти за аптечната мрежа. Това написа лидерът на БСП Корнелия Нинова в профила си във "Фейсбук".

Според нея така ще се решат три въпроса:
1. Медицински
2. Психологически.
3. Социално-икономически.

"По медицинския- всеки ще има достъп до необходимото му лекарство. По психологическия- ще се избегне паниката и презапасяването. По социално икономическия- ще се предотврати евентуално покачване на цените, поради повишено търсене", смята Нинова. "Такова покачване ще бъде непосилно за джоба на хиляди българи. И не на последно място, ще се избегне евентуална спекула с липсващи лекарства", написа Нинова. Тя припомни, че съгласно чл. 2 ал. 1 от закона за държавните резерви и военновременните запаси лекарствата са стока, която задължително трябва да се съхранява в резерва и са “предназначени за задоволяване потребностите на населението при кризисна ситуация, написа още тя.

Няма недостиг на лекарства в София, заяви вчера здравният министър Костадин Ангелов по време на проверка в аптека в Студентски град. Той съобщи, че имало данни за липса на лекарства на няколко места в страната, но до края на днешния ден дистрибуторите ще снабдят аптеките.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!