Здравният министър: Няма недостиг на лекарства в София, до утре вечерта ще има доставки и в страната

OFFNews 13 ноември 2020 в 19:13 2898 1

Снимка архив

Няма недостиг на лекарства в София, заяви здравният министър Костадин Ангелов по време на проверка в аптека в Студентски град.

Той съобщи, че има данни за липса на лекарства на няколко места в страната, но до края на утрешния ден дистрибуторите ще снабдят аптеките.

Ангелов заяви, че е направил и проверка в аптеката в Националната кардиологична болница, където също имали и нискомолекулярен хепарин, и азитромицин.

Припомняме, че през последните седмици се появиха сигнали за липсата на тези две лекарства, които са включени в протоколите за лечение на коронавирус.

Здравният министър съобщи още, че е разговарял с основните доставчици на лекарства, които са го уведомили, че аптеките в София са заредени, а на тези в страната - лекарствата ще бъдат доставени до утре.

Ангелов обаче констатира, че от аптеките са изчезнали някои хранителни добавки.

Същевременно фармацевтката от аптеката в Студентски град заяви, че след направената днес доставка разполагат с шест опаковки хепарин и голямо количество азитромицин. Тя отбеляза, че "такава доставка досега не са получавали."

Ангелов коментира и започналата проверка за реекспорт на лекарства. Той заяви, че износът за страни от ЕС не е реекспорт, а търговия, както и че "няма никакви доказателства за такава дейност."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

6589

1

stanimir_13

14.11 2020 в 07:43

Има...нема... Има...нема.
Тука има, тука мема.
Номера е да ги откриеш, когато ти потрябват. Иначе влизаш в статистиката.